Gezonde voeding is een voorwaarde voor psychisch en fysiek welzijn. Een gezond voedingspatroon bevordert de energie-opbouw en heeft bovendien een positief effect op je humeur!

Maar hoe doe je dat, gezond eten?

Een gezond dieet is voor iedereen anders. Deze cursus geeft je daarom de handvatten om een persoonlijk voedingspatroon samen te stellen. Hiermee kun jij bepalen aan welke voedingsstoffen je extra behoefte hebt en welke je juist dient te vermijden.

[hr style=”2″ margin=”20px 0px 20px 0px”]

Aanvraagformulier

1 voucher = 1 cursus

[hr style=”2″ margin=”20px 0px 20px 0px”]

Na deze cursus:

  • Ben je in staat om op basis van voedingsinformatie op etiketten te bepalen hoe gezond een product voor jou is.
  • Kun je een persoonlijk en evenwichtig voedingspatroon samenstellen, waardoor je meer energie krijgt.
  • Heb je geleerd hoe je door voeding opnieuw balans kunt brengen in je lichamelijke huishouding, waardoor je beter in je vel zit.

De cursus is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  1. Algemene voedingsleer: in dit hoofdstuk krijg je een algemene voorlichting over voeding en leer je verschillende soorten voeding te herkennen en in te delen. Je leert hierin bijvoorbeeld waarom bepaalde vetten juist essentieel zijn voor een goed functioneren en hoe suikers kunnen bijdragen aan een gezonde en evenwichtig voedingspatroon. (algemene voedingsleer).
  2. Voedingsstoffen: in dit hoofdstuk gaan we dieper in op verschillende voedingsstoffen. Je leert hier welke stoffen in voeding schadelijk kunnen zijn en welke voedingsstoffen absoluut niet mogen ontbreken in jouw persoonlijke voedingspatroon. (aminozuren, vetten, suikers, vitaminen en mineralen, kruiden).
  3. Voeding en klachten: sommige klachten kunnen door middel van een evenwichtige voeding verlicht en zelfs verholpen worden. In dit hoofdstuk krijg je hierover een wetenschappelijk onderbouwd advies.
  4. Praktische tips: in dit onderdeel ga je zelf aan de slag met voeding. We schotelen je een aantal praktische tips voor waarmee je de meest smaakvolle, gezonde maaltijden op tafel kunt zetten. Je krijgt hierbij een aantal voorbeelden van gezonde alternatieven en combinaties van voeding.

Deze cursus is gefundeerd op de meest recente wetenschappelijke kennis over voeding.