Voor 1 voucher kan je kiezen uit de volgende cursussen:

 

Deze 3 online trainingen kan je iedere dag aanvragen en starten. Je krijgt 6 maanden de tijd om het lesmateriaal te bekijken en kan tot 12 maanden een examen aanvragen.

Vouchers staan niet op naam. Je kan dus voor meerdere personen meerdere vouchers aanschaffen.

Detail informatie en beschikbaarheid van de trainingen

In 8 stappen succesvol op internet
(Voorheen: bepaal je Internet Marketing Strategie)
Duur 4 uur + 12 uur online video

internet-marketing-nederland-cursus-in-8-stappen-succesvol-op-internet

In deze cursus leer je waarom anderen succesvoller zijn op internet dan jijzelf. Je leert welke stategie jou succesvol gaat maken op het internet. We zorgen er in stap 1 voor dat de fouten uit je website zijn, want een website met fouten is als fietsen tegen de wind in. Geïnteresseerd in de 7 andere stappen? Kom dan snel naar deze cursus. Na deze cursus weet je precies hoe je iedere concurrent te slim af kan zijn op het internet.

Deze cursus is ook geschikt voor ondernemers met weinig internetervaring.
In de 12 uur durende video, wordt een aantal besproken strategieën nader uitgewerkt. Je leert welke strategieën voor jou werken en welke niet. Je bekijkt alleen de video’s met de strategieën die jij hebt uitgekozen voor jouw internetsucces.

De cursus is inclusief: koffie & thee, de sheets en een opgenomen video waarin alles nog eens uitgelegd wordt.

Kosten bestaande klanten: € 35,- p.p. Introducés € 25,- (Prijzen zijn exclusief btw. Vooruitbetaling en reservering zijn verplicht.)

Docent. Ir. S.L.C.M. Rooijackers. 18 jaar ervaring als internetmarketeer, schrijver van meer dan 14 boeken, spreker op veel congressen, winnaar van de Young Entrepreneurs prijs.

Deze cursus duurt van 8:45 uur tot 12:45 uur.internet-marketing-nederland-cursus-bestellen-btn

Terug naar menu


EHBO Cursus Internet Marketing
(Voorheen de Google training)

Duur: 4 uur + 8 uur online video

internet-marketing-nederland-ehbo-cursus

Wist je dat door gebruik te maken van goede gratis tools al snel je ranking in Google verbetert? Met goede tools kan jij doelgericht toewerken naar een top 1 positie in Google.

Dit is de meest pragmatische online-marketingtraining ter wereld. Na vijf minuten ben je al aan de slag om je website te verbeteren. In vier uur tijd komen de beste gratis internetmarketingtools ter wereld aan bod. De meeste kan jij ter plekke uitvoeren. Sommige tools worden uitgelegd maar moet je thuis uitvoeren omdat ze vrij lang lopen. Reken op zo’n 4 uur aan huiswerk om deze tools thuis uit te voeren en de resultaten van de uitgevoerde tools te verwerken.

Na het uitvoeren van deze tools zal je omzet snel verdubbelen. Zowel website-, Google- als social-mediatools worden besproken. In de 8 uur durende extra online video leer je de achtergronden te begrijpen waarom deze tools jou zó snel zoveel extra verkeer opleveren.

De cursus is inclusief: koffie & thee, de sheets en een opgenomen video waarin alles nog eens uitgelegd wordt. Er is internet. Neem je laptop of tablet mee!

Kosten bestaande klanten: € 35,- p.p. introducés € 25,- (Prijzen zijn exclusief btw. Vooruitbetaling en reservering zijn verplicht.)

Certificaat: Optioneel kan je een online examen doen en krijg je bij slagen het certificaat “Google Expert” toegestuurd. Het examen en certificaat kosten gezamenlijk € 15,- (exclusief btw en inclusief verzendkosten).

Docent: Ir. S.L.C.M. Rooijackers. 18 jaar ervaring als internetmarketeer, schrijver van meer dan 14 boeken, spreker op veel congressen, winnaar van de Young Entrepreneurs prijs.

Deze cursus duurt van 13:00 uur tot 17:00 uur.internet-marketing-nederland-cursus-bestellen-btn

Terug naar menu


Social Media Strategie

internet-marketing-nederland-social-media-cursus

IMNL biedt MKB’ers en ZZP’ers de kans om in één dag alles te leren over de belangrijkste social media platformen. De kosten van deze cursus zijn €625,- p.p.

12 – 40 beschikbare plaatsen per cursusdag.

Voor wie is de cursus?

 • “Hoe krijg ik klanten met social media?”
 • “Hoe krijg ik veel gratis verkeer?”
 • “Wanneer moet ik welk platform gebruiken?”
 • “Hoe kan ik mijn bedrijf het beste profileren met social media?”
 • “Hoe kan ik de ROI meten?”

Wat vonden anderen van onze cursussen?

Duur: 4 uur + 4 uur online video. Alle cursusdata zijn van 8:45 tot 12:45 uur.

De volgende onderwerpen worden besproken

 • Introductie social media
 • Social media strategie
 • Netwerken (Facebook)
 • Blogs (Twitter, WordPress, Tumblr)
 • Sharing (Flickr, YouTube, Pinterest, Slideshare)
 • Social media-integratie
 • Social Media Trends

 


internet-marketing-nederland-cursus-bestellen-btn

Terug naar menu


Cursus Facebook

internet-marketing-nederland-cursus-facebook

Tijdens de cursus Facebook leert u hoe u zakelijk Facebook in kunt zetten voor uw marketing en communicatie.

Er zijn veel vragen waar ondernemers mee zitten, zoals:

 • Welke content is voor Facebook geschikt?
 • Hoe vaak, wat en wanneer moet je posten?
 • Wat zijn de mogelijkheden van Facebook?
 • Hoe kan ik goedkoop adveren op Facebook
 • Hoe krijg is snel veel likes?

Tijdens de trainingen komen de volgende aspecten aan bod:

 • Wat is Facebook en wat zijn de mogelijkheden?
 • Facebook in de social media mix
 • Het opzetten van een effectieve Facebookpagina (fanpage)
 • Bepaal je contentstrategie
 • Hoe krijg je meer Facebookfans voor je pagina?
 • Hoe regel ik de integratie van Facebook met mijn website?
 • Hoe gebruik ik de social plugins op Facebook?
 • Adverteren op Facebook, targeting en campagnes
 • Het opzetten van je eigen Facebookcampagne
 • Analyse en optimalisatie
 • De toekomst van Facebook
Deze cursus duurt van 13:15 uur tot 17:00 uur.


internet-marketing-nederland-cursus-bestellen-btn

Terug naar menu


Google+ , Google Maps en nieuwe ontwikkelingen

internet-marketing-nederland-google-plus-google-maps-nieuwe-ontwikkelingen

Duur: 4 uur.

Google+ is het meest veelbelovende sociaal netwerk; inmiddels groter dan Twitter en LinkedIn samen! Bovendien is Google+ onderdeel van Google. Door actief te zijn op Google+ zal jouw website veel hoger scoren in de zoekmachine. In deze cursus bespreken we alle mogelijkheden van Google+. We leren je ook hoe je op nummer 1 komt in Google Maps, een must voor lokale ondernemers. Indien je nog geen bedrijfspagina hebt, krijg je de gelegenheid om deze aan te maken gedurende de cursus. Wij kijken samen met jou naar de toekomstplannen van Google. Hierdoor ben je twee stappen voor op al jouw concurrenten!

De cursus is inclusief: koffie & thee, de sheets en een opgenomen video waarin alles nog eens uitgelegd wordt. Er is internet. Neem je laptop of tablet mee!

Kosten bestaande klanten: € 35,- p.p. Introducés € 25,- (Prijzen zijn exclusief btw. Vooruitbetaling en reservering zijn verplicht.)

Docent. Ir. S.L.C.M. Rooijackers. 18 jaar ervaring als internetmarketeer, schrijver van meer dan 14 boeken, spreker op veel congressen, winnaar van de Young Entrepreneurs prijs.internet-marketing-nederland-cursus-bestellen-btn

Terug naar menu


Google AdWords

internet-marketing-nederland-cursus-google-adwords

Duur: 4 uur + 4 uur online video

Google AdWords is hét systeem om te adverteren in Google. Je maakt een advertentie en betaalt alleen indien iemand op deze advertentie klikt. Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de gemiddelde ondernemer voor iedere euro die geïnvesteerd wordt in Google AdWords 2 euro winst maakt. Ook jij kan je online winst verdubbelen door Google AdWords in te zetten.

In deze cursus gaan we samen een campagne opzetten. Deze introductiecursus geeft verder zeer veel tips hoe je maximaal rendement kan halen uit jouw Google AdWords. Wat zijn de meest gemaakte fouten? Hoe kan jij spieken bij je concurrenten? Tientallen zeer waardevolle, vaak onbekende tips, zorgen ervoor dat jij veel geld gaat verdienen met Google AdWords.

Tip: Indien je nog geen account hebt, neem dan een € 75,- tegoedbon mee. Deze vind je in diverse bladen of voor een paar euro op marktplaats.

Deze cursus is zeer geschikt voor ondernemers die met een klein budget (€ 50,- per maand) willen zien dat Google AdWords hen extra omzet oplevert. Bij veel externe bureaus betaal je een te hoog maandelijks bedrag om dan winstgevend te zijn. Met onze tips kan jij zelf maximaal rendement uit je Google AdWords halen.

Wist je dat 25% van alle nieuwe klanten via internet in Nederland via Google AdWords komt? Mis dit belangrijke marktsegment niet!

Voor ondernemers die al werken met Google AdWords is deze cursus zeer interessant om te zien of ze op de juiste manier bezig zijn. Mogelijk heb je Google AdWords uitbesteed. Je zal zien dat je het makkelijk zelf kan.

De cursus is minder geschikt voor ondernemers met een winkel met duizenden producten. De tips zijn dan zeker waardevol, echter voor het implementeren van veel producten is speciale software nuttig. Dit maakt geen onderdeel uit van deze cursus.

De cursus is inclusief: koffie & thee, de sheets en een opgenomen video waarin alles nog eens uitgelegd wordt. Er is internet. Neem je laptop of tablet mee!

Kosten bestaande klanten: € 35,- p.p. introducés € 25,- (prijzen zijn exclusief btw, vooruitbetaling en reservering zijn verplicht)

 

Certificaat: Optioneel kan je een online examen doen en krijg je bij slagen het certificaat “Google AdWords” toegestuurd. Het examen en certificaat kosten gezamenlijk € 15,- (exclusief btw en inclusief verzendkosten).


internet-marketing-nederland-cursus-bestellen-btn

Docent. Ir. S.L.C.M. Rooijackers. 18 jaar ervaring als internetmarketeer, schrijver van meer dan 14 boeken, spreker op veel congressen, winnaar van de Young Entrepreneurs prijs.

Terug naar menu


SEO: Hoe kom ik op nummer 1 in Google?

internet-marketing-nederland-seo-cursus

Duur: 4 uur + 4 uur online video

Voor veel ondernemers is het verkrijgen van gratis verkeer van Google essentieel. Google is dé bron om via internet aan gratis nieuwe klanten te komen. 49% van alle nieuwe internetklanten in Nederland komt via Google. Hoe zorg jij dat je met jouw website op nummer 1 komt? In deze 4 uur durende training leer je alles over de zoekmachine. Met softwaretools kijk je of je strafpunten hebt gekregen van Google. Meer dan de helft van alle sites heeft strafpunten. Door deze fouten er uit te halen schiet je omhoog. Je leert hoe je door middel van spionagetools kan zien waarom concurrenten hoger scoren. Je weet dan precies wat je te doen staat.

Deze cursus is een must voor iedereen die via Google veel gratis verkeer wil krijgen.

De cursus is inclusief: koffie & thee, de sheets en een opgenomen video waarin alles nog eens uitgelegd wordt. Er is internet. Neem je laptop of tablet mee!

Kosten bestaande klanten: € 35,- p.p. introducés € 25,- (Prijzen zijn exclusief btw. Vooruitbetaling en reservering zijn verplicht)

Certificaat: Optioneel kan je een online examen doen en krijg je bij slagen het certificaat “Google Expert” toegestuurd. Het examen en certificaat kosten gezamenlijk € 15,- (exclusief btw en inclusief verzendkosten).

Docent. Ir. S.L.C.M. Rooijackers. 18 jaar ervaring als internetmarketeer, schrijver van meer dan 14 boeken, spreker op veel congressen, winnaar van de Young Entrepreneurs prijs.internet-marketing-nederland-cursus-bestellen-btn

Terug naar menu


internet-marketing-nederland-internet-marketing-expert

We zien een enorme verschuiving in de markt. Veel winkels hebben het moeilijk omdat er meer online gekocht wordt. Maar dat geldt niet alleen voor winkels; bijna elk bedrijf krijgt ermee te maken dat potentiële klanten zich eerst online oriënteren. Hoe haal jij deze potentiële klanten binnen?

Een ding is zeker. Zonder een goede internetmarketingstrategie is deze kans klein. Voor elk bedrijf is een andere internetmarketingstrategie de beste oplossing. Zo zal voor het ene bedrijf Twitter geen toegevoegde waarde hebben en e-mailmarketing juist wel.

In deze module leer je een goede internetmarketingstrategie op te zetten waar je jarenlang financieel voordeel van hebt. Ben je zzp-er of marketingmanager, dan is deze cursus onmisbaar. Ben je op zoek naar een baan in online marketing, dan is het behalen van een erkend certificaat een grote stap in de goede richting.

U krijgt 6 maanden toegang tot het lesmateriaal en kunt binnen 12 maanden examen doen.


Behaal nu het “INTERNET MARKETING EXPERT” certificaat:

internet-marketing-nederland-internet-marketing-expert-certificaat


internet-marketing-nederland-internet-marketing-expert-bestellen
Gebruik deze kortingscode: bestaande-klant

Het volledige programma

Week 1

Het doel van deze training is een goede basis op te bouwen met betrekking tot online marketing. We gaan de markt leren kennen.
Je zal zien dat het hebben van bijzondere content (inhoud van een site) en het hebben van een goede internetmarketingstrategie de basis vormen voor succes.
Hiermee gaan we aan de slag. We bekijken welke strategieën er zijn maar ook welke haalbaar zijn qua beschikbaar budget en capaciteit.

 • De rode draad van deze week.
 • De quick scan. Wat heeft een bedrijf zoal goed of slecht gedaan?
 • De internetmarketingtrends. Wat zijn trends die eraan komen? Wat betekenen deze voor Nederlandse bedrijven? In de module Internet Marketing Strategieën komen nog meer trends aan bod.
 • Een case. We kijken naar een operationele case. Hierin zin we hoe we kunnen uitrekenen hoeveel winst of verlies er gemaakt wordt met online marketing. Bovendien zien we dat er keuzes gemaakt zijn.
 • Hoe zit de internetwereld eruit? Wat zijn de grote spelers in de wereld en in Nederland? Er komen veel cijfers aanbod.

 

Week 2

In deze tweede week leer je hoe internetmarketing voor jou winstgevend kan zijn. We zoomen in op het onderwerp internetmarketing en de succesformule die je kan hanteren, en we gaan een heleboel verschillende strategieën uitlichten die je eenvoudig zelf kan toepassen.

 • Wat is internetmarketing? Uit welke hoofdstappen bestaat internet marketing?
 • In de succesformule bekijken we wat volgens een groot onderzoek de 4 succesfactoren zijn.
 • De module Internet Marketing Strategieën is de hoofdmodule. Hierin komen alle strategieën aan bod en daaruit moet je een keuze maken. Zelfs grote bedrijven hebben niet het budget en de kennis in huis om alle strategieën in te zetten.

internet-marketing-nederland-internet-marketing-expert-bestellen
Gebruik deze kortingscode: bestaande-klant

Week 3

We zoomen nu in op de minder bekende strategieën, ook van deze onderdelen zullen vragen in het examen komen.

 • Affiliate marketing
 • Snel veel verkeer
 • Location based marketing: een must voor winkeliers!

 

Week 4

Ter afsluiting van deze online training hebben we nog een module voor je waarin je leert over social gaming en hoe je games succesvol kan inzetten in je marketingplan. In een andere video krijg je een uitgebreide uitleg over e-mailmarketing: wat is het, welke kansen biedt het en wat zijn de regels waaraan je je moet houden als je nieuwsbrieven wil versturen?

 • Games in marketing
 • E-mail marketing

 

Week 5 – Examen training Internet Marketing Strategie

Je hebt geleerd hoe je jouw eigen bedrijf of een ander bedrijf kan helpen met online marketing.
Het is nu tijd voor het examen. Dit online examen bestaat uit 30 multiplechoicevragen. Indien je hiervan 21 of meer vragen goed hebt, ben je geslaagd.

Je krijgt meteen de uitslag. Wij ook. Indien je geslaagd bent ontvang je het certificaat binnen twee weken thuis. Indien je niet slaagt, kan je via bovenstaande link NA EEN WEEK nogmaals het examen afleggen.

internet-marketing-nederland-internet-marketing-expert-bestellen

Gebruik deze kortingscode: bestaande-klant

Terug naar menu


internet-marketing-nederland-google-expert

75% van alle nieuwe klanten komt via Google. Dit is niet alleen de zoekmachine van Google, maar ook het adverteren via Google AdWords op grote Nederlandse sites.

Omdat Google zo dominant is in online marketing hebben we een speciale cursus gemaakt over Google. Leer hoe je als bedrijf veel verkeer kan krijgen van de zoekmachine. Leer hoe je Google AdWords en Google Analytics optimaal kan inzetten. Word een “GOOGLE EXPERT”.

Deze cursus is essentieel voor iedere zzp-er of marketeer. Er zijn veel online-marketingvacatures, ondanks de werkloosheid. Na het volgen van deze cursus kan je een erkend certificaat halen. Hiermee zet je een grote stap als je een baan zoekt in de online marketing.

U krijgt 6 maanden toegang tot het lesmateriaal en kunt binnen 12 maanden examen doen.


Behaal nu het “GOOGLE EXPERT” certificaat:

internet-marketing-nederland-google-expert-certificaat


internet-marketing-nederland-google-expert-bestellenGebruik deze kortingscode: bestaande-klant

Het volledige programma:

Week 1

Google is voor online marketing het belangrijkste bedrijf ter wereld. In Nederland komen circa 3 van de 4 nieuwe klanten via Google. We hebben dan ook vele uren aan Google videotraining voor je beschikbaar gesteld.


Niet alle modules komen terug in het examen. We hebben een aantal minder belangrijke modules apart vermeld onder de rubriek ‘Google – bonus’. Hierover zullen geen vragen gesteld worden. Wel mag je deze modules bekijken voor je algemene kennis. In de laatste week van de lesstof zie je welke bonusmodules we voor je hebben.

 • Google – Google dag introductie
 • Google geschiedenis
 • Google advies voor starters
 • Google – Google privacy
 • Google Analytics
 • Google Webmaster Tools

 

internet-marketing-nederland-google-expert-bestellen

Gebruik deze kortingscode: bestaande-klant

Week 2

Google SEO (Search Engine Optimization) is misschien wel de belangrijkste module van de hele cursus. Door hoog in Google te staan krijgt een website veel gratis verkeer, dus veel gratis klanten en hopelijk meer omzet. Dit is de wens van iedere ondernemer. Maar dat is nu ook precies het probleem. Iedereen wil met mooie zoekwoorden op nummer één staan in Google. In de module SEO wordt uitgelegd hoe de zoekmachine werkt en welke van de honderden factoren waarop de ranking gebaseerd is belangrijk zijn. Google steekt veel tijd en geld in de ontwikkeling van een complexe zoekmachine. Het uitleggen daarvan is dan ook niet eenvoudig. Bovendien past Google dagelijks haar zoekmachine aan. Niemand weet precies hoe Google werkt. Grote, essentiële aanpassingen zijn echter wel bekend en krijgen ook vaak namen zoals Google Zebra, Google Panda en Google Penguin. Ga naar de dierentuin van Google en leer hoe je een hoge positie kan krijgen in de zoekmachine.

 • SEO intro
 • SEO – Google marktaandeel
 • SEO – Wie zijn je concurrenten?
 • SEO – Pagerank
 • SEO – Tijd op de pagina social media
 • SEO – Goede content
 • SEO – Waar kijkt een zoekmachine naar?
 • SEO – Bepaal je zoekwoorden
 • SEO – Trustranking
 • SEO – Nummer 1 met foto’s
 • SEO – SEO strategie
 • SEO – Hoe werkt de zoekmachine?

internet-marketing-nederland-google-expert-bestellen

Gebruik deze kortingscode: bestaande-klant

Week 3

Dit is het tweede deel van het onderdeel Google SEO. Deze module bevat veel externe software tools. We geven een technische uitleg over de ‘achterkant’ (backend) van een website en hoe je met tags omgaat. Ook leer je over de belangrijke Panda update van Google. Daarnaast komen praktische zaken aan bod; zo vertellen we hoe je aan backlinks komt voor je website, hoe je de beschikbare tools goed kan gebruiken en wat de do’s en dont’s zijn op het gebied van SEO. Maar dat is nog niet alles.
Hieronder vind je de complete lijst van trainingsvideo’s om deze week te bekijken.

 • SEO – Technische uitleg
 • SEO – Panda update
 • SEO – Hoe kom ik aan backlinks?
 • SEO – SEO tools
 • SEO – Webmastertools
 • SEO – Sitemap
 • SEO – Do’s and don’ts
 • SEO – Robot.txt
 • SEO – Htaccess
 • SEO – Wdyl.com

internet-marketing-nederland-google-expert-bestellen

Gebruik deze kortingscode: bestaande-klant

Week 4

Pas nadat Google enkele jaren bestond, gingen ze nadenken over geld verdienen. Het resultaat is het Google AdWords systeem. Bedrijven bieden geld op zoekwoorden en hun advertenties worden dan getoond. Indien een zoeker klikt op een advertentie, betaalt dat bedrijf voor de geleverde bezoeker. Hoe? Bedrijven maken een account aan op Google AdWords. Hierin starten ze een advertentiecampagne. Inmiddels is Google AdWords erg complex geworden, bedrijven besteden dit daarom meer en meer uit. Deze module gaat vrij diep in op de mogelijkheden en de werking van Google AdWords.
Omdat er veel te vertellen is over het complexe AdWords, is de lesstof verdeeld over twee weken. Volgende week behandelen we hiervan het tweede deel.


 • Google AdWords – Introductie
 • Google AdWords – AdWords cijfers
 • Google AdWords – Geschiedenis van Google AdWords
 • Google AdWords – Hoe werkt Google AdWords
 • Google AdWords – Verschillende AdWords versies
 • Google AdWords – Rondleiding
 • Google AdWords – AdWords kwaliteitsscore
 • Google AdWords – Goud verdienen met AdWords
 • Google AdWords – Hoe kan ik een ban voorkomen?
 • Google AdWords – Hoe maak ik een AdWords campagne
 • Google AdWords – Perfecte advertenties
 • Google AdWords – Dynamische zoekwoorden in advertenties
 • Google AdWords – Advertentiebeleid en merkrecht
 • Google AdWords – Perfecte zoekwoorden
 • Google AdWords – Biedstrategieën
 • Google AdWords – Het display netwerk
 • Google AdWords – Google AdSense
 • Google AdWords – Instellingen
 • Google AdWords – Lokaal adverteren
 • Google AdWords – Mobiel adverteren en AdMob

internet-marketing-nederland-google-expert-bestellen

Gebruik deze kortingscode: bestaande-klant

Week 5

Deze week behandelen we het tweede deel van de lesstof over Google AdWords.

Extensies verrijken je advertentie en laten deze er veel aantrekkelijker uitzien! Je kan nu leren hoe jij ook deze extensies kan krijgen. Je leert bovendien meer over optimalisatie en conversie en hoe je een vertrekkende bezoeker kan verleiden alsnog een aankoop te doen.

Verder behandelen we Google Shopping, leer je hoe je jouw concurrenten kan bespioneren en geven we gouden tips om nóg meer uit je AdWords campagnes te halen.

Dat is slechts een greep uit het totaalpakket aan lessen, dat hieronder beschreven staat.

 • Google AdWords – Hoe krijg ik extensies
 • Google AdWords – Remarketing
 • Google AdWords – Google Analytics koppeling
 • Google AdWords – Conversie instellingen
 • Google AdWords – Campagne optimaliseren
 • Google AdWords – Google Shopping
 • Google AdWords – Website optimizer
 • Google AdWords – Hulpprogramma’s
 • Google AdWords – ROI AdWords met Analytics
 • Google AdWords – Gedeelde budgetten
 • Google AdWords – Concurrent bespioneren
 • Google AdWords – AdWords software
 • Google AdWords – AdWords editor
 • Google AdWords – Concurrent pesten
 • Google AdWords – Rapporten
 • Google AdWords – Gouden tips
 • Google AdWords – Facturatie
 • Google Adwords – Uitbesteden
 • Google AdWords- Gratis AdWords
 • Google AdWords – Slotwoord

Bonus (geen onderdeel van het examen)
De volgende modules behoren NIET tot het examen. Ze geven wel een goed beeld van de hoeveelheid aan modules die Google ontwikkeld heeft.

 • Google Places
 • Google Snippets
 • Google versus Facebook
 • Google Related
 • Google Wallet
 • Google Currents
 • Google Catalogs
 • Google Latitude
 • Google Drive
 • Google Goggles
 • Google Bril (aanrader)
 • Google Earth
 • Google Alerts (aanrader)
 • Google Art
 • Google Voice
 • Google News Badges

internet-marketing-nederland-google-expert-bestellen

Gebruik deze kortingscode: bestaande-klant

Week 6 – Examen training Google

Je hebt geleerd hoe je jouw eigen bedrijf of een ander bedrijf beter op de kaart kan zetten met behulp van de zoekmachinegigant Google.
Het is nu tijd voor het examen. Dit online examen bestaat uit 30 multiplechoicevragen. Indien je hiervan 21 of meer vragen goed hebt, ben je geslaagd.

Je krijgt meteen de uitslag. Wij ook. Indien je geslaagd bent ontvang je het certificaat binnen twee weken thuis. Indien je niet slaagt, kan je via bovenstaande link NA EEN WEEK nogmaals het examen afleggen.
Succes!

internet-marketing-nederland-google-expert-bestellen

Gebruik deze kortingscode: bestaande-klant

Terug naar menu


internet-marketing-nederland-online-social-media-expert
Steeds meer bedrijven realiseren zich dat ze niet meer zonder social media kunnen. In Amerika komt momenteel 25% van de nieuwe klanten via social media. In Nederland is dat de helft, en dit aantal stijgt snel.

De voornaamste redenen waarom bedrijven niet op social media zitten zijn:

 1. Geen kennis
 2. Geen tijd

De kennis is inderdaad een groot probleem. De meeste managers en marketeers moeten zich flink laten bijscholen, of ze nemen iemand aan die deze kennis in huis heeft. Dit laatste lost meteen het tweede probleem op. Ja, het kost wel tijd, wil je via social media klanten werven, marketinginformatie verzamelen enzovoort.

Deze (bijscholings)cursus is interessant voor managers (zzp-ers), marketeers en vooral voor mensen die de baan van de toekomst zoeken: “social media expert”

Leer in een aantal weken alles over social media.

U krijgt 6 maanden toegang tot het lesmateriaal en kunt binnen 12 maanden examen doen.

Doe het examen en je krijgt indien je slaagt het erkend certificaat thuisgestuurd.


Behaal nu het “SOCIAL MEDIA EXPERT” certificaat:

internet-marketing-nederland-social-media-expert-certificaat

internet-marketing-nederland-social-media-expertbestellen

Gebruik deze kortingscode: bestaande-klant

Het volledige programma:

Week 1

Social media is niet weg te denken bij online marketing. Steeds meer bedrijven ontdekken dat ze hun servicegraad met social media kunnen vergroten. Ze kunnen ook aan nieuwe klanten komen via social media. Marketeers kunnen door concurrenten te volgen veel te weten komen. Leer in deze modules wat de toegevoegde waarde van social media is voor een bedrijf.


 • Social Media intro
 • Wat is social media?
 • Waarom is het zo belangrijk?
 • Social media strategie
 • Wat zijn de belangrijkste social media strategieën?

Week 2

We zullen nu verder ingaan op enkele van de meest gebruikte platformen. Omdat er veel is om te vertellen over deze platformen, worden de lessen verspreid over meerdere weken.

In deze week behandelen we WordPress en de social media reuzen Twitter en LinkedIn.

WordPress strategie

 • Waarom is WordPress de meeste gebruikte CMS ter wereld?
 • Wat kun allemaal met WordPress?

Twitter strategie
Twitter kan voor bedrijven erg interessant zijn.


 

LinkedIn strategie
Netwerken en ondernemen gaan hand in hand. Leer alles over Linkedin


 

internet-marketing-nederland-social-media-expertbestellen

Gebruik deze kortingscode: bestaande-klant

Week 3

Deze week krijg je een extra lange trainingsvideo te zien over Facebook. Facebook is veruit het meest gebruikte en meest geliefde social media platform ter wereld. Deze video geeft uitleg over de verschillen tussen een persoonlijk profiel en een pagina, en toont welke content je kan delen. Daarnaast vertellen we over EdgeRank; hoe bepaalt Facebook welke content aan wie getoond wordt en hoe kan je hier zelf invloed op uitoefenen? Dit is uitermate waardevol wanneer je als bedrijf aan de slag wil met Facebook.


 • Facebook Introductie
 • Facebook strategie
 • Facebook Analyse en Beheer
 • Facebook Adverteren
 • Facebook Applicaties en Integraties

 

Week 4

We naderen het einde van de lesstof. Deze week behandelen we nog twee grote spelers in de social media wereld: het videofenomeen YouTube en de razendsnel groeiende nieuwkomer Google+. Om deze platformen kan je als bedrijf niet meer heen, dus is het belangrijk om te weten hoe groot ze zijn en hoe je ze optimaal benut.

Naast deze twee grootheden hebben we ook nog twee kleinere, maar nog altijd belangrijke platformen voor je om meer over te leren. Op Slideshare kan je presentaties plaatsen en delen met de wereld. Het social media platform Foursquare heeft als uniek kenmerk dat het de voordelen van de online wereld combineert met de fysieke locatie van je bedrijf, waardoor je leuke acties kan opzetten.

YouTube strategie
4 miljard video’s worden er dagelijks gekeken op Youtube. Hiervan zijn er een half miljard zakelijk.

Google+ strategie
Google+ is meer dan alleen een copy van Facebook en Twitter. Met meer dan een half miljard accounts is Google+ niet meer weg te denken in het social media landschap.

Slideshare strategie

Foursquare strategie
In Nederland lukt het niet echt om door te breken met Foursquare. Zo’n 200.000 Nederlanders

 

Week 5 – Examen training social media

Je hebt geleerd hoe je jouw eigen bedrijf of een ander bedrijf kan helpen met social media.

Het is nu tijd voor het examen. Dit online examen bestaat uit 30 multiplechoicevragen. Indien je hiervan 21 of meer vragen goed hebt, ben je geslaagd.

Je krijgt meteen de uitslag. Wij ook. Indien je geslaagd bent ontvang je het certificaat binnen twee weken thuis. Indien je niet slaagt, kan je via bovenstaande link NA EEN WEEK nogmaals het examen afleggen.
Succes!

internet-marketing-nederland-social-media-expertbestellen

Gebruik deze kortingscode: bestaande-klant

Terug naar menu


De fysieke trainingen zijn een halve dag en worden gegeven op verschillende locaties in Nederland. Check van te voren de locaties en beschikbaarheid. Prijs 325 euro excl. BTW.

Cursusdata: Er komen regelmatig nieuwe data bij. Schrijf u in op de nieuwsbrief van imnl om 2 wekelijks nieuwe data te ontvangen:

https://www.imnl.nl/nieuwsbrief-aanmelden/

Vouchers staan niet op naam. U kunt dus voor meerdere personen meerdere vouchers aanschaffen.

Neem gerust met ons contact op indien u hulp nodig heeft bij het bepalen van de juiste cursus:
info@imnl.nl of bel 040-8440000 gedurende kantooruren

Terug naar menu