Binnen enkele weken krijgt YouTube er weer een nieuw onderdeel bij, YouTube-Merchandise. In deze digitale winkel is het mogelijk voor artiesten om producten te verkopen zoals, concert kaarten, T-shirts, downloads van nummers. Dit maakt het voor de fans nog gemakkelijker om producten te kopen van hun favoriete artiest, ze zien de video’s op het eigen kanaal van de artiest en kunnen dan gelijk door naar de YouTube Merche store.

Om de verkoop van deze producten mogelijk te maken is Google, de eigenaar van YouTube de samenwerking aan gegaan met bedrijven als Topspin voor concert kaartjes, SongKick voor concerten en Amazon voor het downloaden van nummers. YouTube laat op dit moment niks los over het verdienmodel achter deze service, maar de verwachting is dat ze een percentage per verkocht product ontvangen.

youtube_Merche_store

Christian Weitenberner, senior technical account manager bij YouTube zegt het volgende over hun nieuwste product:

“We believe it has the potential to transform the way music artists think about YouTube — not just as a side channel for music video distribution, but as their home destination on the web, a la MySpace in the mid-’00s”.

Over een aantal weken als het platform helemaal is uitgerold zullen er meer details beschikbaar zijn, voorlopig laat YouTube nog weinig los over de nieuwe dienst.