Vanochtend kreeg ik een alert van YouTube dat ze bezig zijn met het re-designen van hun wereldberoemde videokanaal. De lay-out en interface gaan op de schop en worden nog gebruiksvriendelijker gemaakt. Nu hoef je niet meteen naar YouTube.com te gaan, want er is nog niks te zien. Zulke veranderingen worden altijd samen gedaan met een geselecteerde test groep en zal later beschikbaar zijn voor iedereen.

Behalve de aanpassingen in hun lay-out, zal YouTube nog sterker verbonden zijn met Google+. Dit geeft YouTube de mogelijkheid om ook gebruik te maken van de social mediakoppelingen binnen Google+, maar het geeft Google+ vooral de mogelijkheid om te groeien dankzij de grote gebruikersgroep van YouTube.

De nieuwe Lay-out van YouTube zal veel overeenkomsten hebben met Google-TV. Naar alle waarschijnlijkheid zal Google de komende tijd, veel van haar producten en diensten dezelfde uitstraling geven

De volgende punten worden er aangepakt bij de update:

  • YouTube wordt sterker gekoppeld aan Google+, je krijgt via je cirkels informatie over YouTube van “vrienden”, waarvan je de mening respecteer en betrouwbaar vindt.
  • Een nieuw dashboard aan de linkerkant geeft je informatie over de video’s en aanbevelingen.
  • De informatie op de homepagina wordt in één klein kolom getoond, zodat er meer ruimte over blijft voor de voorvertoning van video’s.
  • De achtergrondkleur wordt aangepast.
  • De button om video’s op volledig scherm te kunnen bekijken wordt uitbreid. Hij gaat gebruikers de mogelijkheid geven voor, verkleinen,vergroten,volledige scherm.
  • Gebruikerscontent bij video’s worden getoond als je op een video klikt.
  • Als je op het YouTube-logo links bovenin klikt, wordt je doorverwezen naar www.Youtube.com/guide. Op het moment van schrijven is de guide pagina nog leeg.

Hieronder heb ik nog een aantal screenshots geplaatst of dit de definitieve versies zijn wil Google nog niet zeggen.

sreenshot-YouTube-update

 

screenshot-YouTube-update

screenshot-YouTube-update

screenshot-YouTube-update

 

screenshot-YouTube-update