Wifi-gegevens af te schermen voor Google

//Wifi-gegevens af te schermen voor Google

Wifi-gegevens af te schermen voor Google

Nederlanders kunnen zich vanaf dinsdag verzetten tegen verwerking van hun wifi-gegevens door internetgigant Google.
Zij kunnen met hun computer hun wifi-kastje zo instellen dat hun gegevens niet meer door Google verzameld en gebruikt worden.

Dat meldt het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), dat aandrong op deze ‘opt-out-mogelijkheid’. De optie is wereldwijd ingevoerd, dit blijkt uit een blog van Google.
Het privacycollege tikte Google afgelopen april op de vingers omdat het bedrijf met de rondrijdende Street View-auto’s persoonlijke gegevens van burgers verzamelde.
Deze gegevensverzameling was onrechtmatig, omdat Google het publiek hierover niet informeerde en geen mogelijkheid bood waarmee mensen zich konden verzetten tegen deze gang van zaken. Met de opt-outmogelijkheid komt Google tegemoet aan de wensen van het CBP.
Eerder dit jaar vernietigde Google al alle gegevens van de 3,6 miljoen Nederlandse wifi-routers die het bedrijf met Street View-auto’s heeft verzameld.

Reactie Google
De zoekgigant laat in een reactie weten: “Net zoals andere aanbieders van locatiediensten, verzamelen we door Wifi-toegangspunten openbaar uitgezonden informatie. Dat doen wij om diensten aan te kunnen bieden die voor honderden miljoenen mensen in alle delen van de wereld van nut zijn.”
“Hoewel het niet mogelijk is om aan de hand van deze gegevens de identiteit van personen af te leiden, wil Google mensen graag de regie in handen geven.”

Bron: www.nu.nl

By | 2017-10-18T09:57:36+00:00 november 15th, 2011|google|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.