In ons artikel over het schrijven van goede SEO teksten (Engels) hebben wij al in het kort laten weten dát en waaróm een goede WordPress website pas door de juiste SEO teksten écht waardevol wordt.

Maar even terug naar het begin:

Hoe kom je eigenlijk bij een goede (WordPress) website? Wil en kun jij je website zelf bouwen? Is dit aan te raden? Of is het een beter idee om bijvoorbeeld een (freelance) webdesigner in te huren om vervolgens een website te krijgen waar je ook écht iets aan hebt?

 

Freelancer Webdesigner inhuren – Of toch gewoon zelf aan de slag?

Een goede (!) website is tegenwoordig essentieel. Met goed bedoelen we dat je website doet wat een website moet doen: informeren, interesseren, converteren.

(Potentiële) klanten nemen een website als uitgangspunt wanneer zij op zoek zijn naar meer informatie over een bepaald onderwerp / product / service. Op een goede website worden zij voorzien van relevante content die te bieden heeft wat zij zoeken. Doormiddels een aantrekkelijk webdesign en een logische opbouw kan je je bezoekers op je website houden tot dat zij een aankoop hebben gedaan of tenminste contact met jou hebben opgenomen.

Werkt een website slecht of ziet deze er niet goed uit, wat zegt dit dan over het bedrijf?

Ben je dan nou wel serieus bezig, zijn jouw producten of services wel betrouwbaar en van kwaliteit?

Voor veel bedrijven zijn potentiële twijfels van bezoekers de reden om een website te laten maken door de professionals:

 

Freelancer Webdesigner – Wat kan hij wat ik niet kan?

Of het nou een freelance webdesigner of een design agentuur is: Een professionele webdesigner luistert naar jouw wensen en creëert samen met de developer een website naar jouw wens. Je weet zeker dat jouw website naar behoren werkt en tegelijk weerspiegelt waarvoor jij wilt staan.

Je webdesigner is en blijft vanaf dag 1 verantwoordelijk voor de professionele vormgeving en het ontwerp van een website. Zelfs als je kiest voor een WordPress developer zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden, themes en plugins om precies die website te laten bouwen die jij voor jouw bedrijf wilt.

Mocht er toch iets misgaan, dan heb je altijd een aanspreekpunt en hoef jij je niet bezig te houden met zaken waar je toch niet thuis bent. Focus liever op waar jij goed in bent en laat de rest door andere uitvoeren.

 

Wat zijn de kosten van een professionele freelance Webdesigner?

Je zult denken dat het waarschijnlijk wat prijziger is om een (freelance) webdesigner in te huren dan om zelf aan de slag te gaan – Maar is dat ook echt het geval?

Zeker niet altijd!

Als je zelf maar een houtje-touwtje website voor elkaar krijgt, kost je dit op de lange termijn meer tijd, meer geld, meer zenuwen. Zeker wanneer er iets misgaat, is het hebben van een professionele webdesigner belangrijk. Een professionele en betrouwbare freelance webdesigner werkt maar tijdelijk voor jou als jij dat wilt. Dat betekent dan ook dat de kosten maar tijdelijk zijn- Welke meestal erg meevallen: Zo zijn er veel freelance webdesigners die voor een eerlijke prijs voor jou willen werken – En tenslotte kan je altijd nog onderhandelen.