Wat vinden werkgevers van social media (Infographic)?

/, Infographics, Social Media, twitter/Wat vinden werkgevers van social media (Infographic)?

Wat vinden werkgevers van social media (Infographic)?

Er zijn veel verhalen van mensen die succesvol een baan hebben gevonden via social media. Maar wat vinden werkgevers eigenlijk van social media?

Onderstaande infographic (Bron: PayScale) laat zien dat vooral mensen die een hoge positie binnen het bedrijf innemen niet té enthousiast zijn over de opkomst van de social media. Werkgevers zijn bang dat er negatieve publiciteit ontstaat door social media gedrag van werknemers. De helft van de bedrijven heeft een formeel social media beleid en 42% van de bedrijven willen dat werknemers geen gebruik maken van de social media tijdens werktijd.

In de ogen van de werkgever is het gebruik van social media exclusief voor promotie, branding en rekruteren. Verder laat de onderstaande infographic ook zien welke industrieën social media gebruik juist aanmoedigen en welke juist niet.

 

By | 2017-10-18T09:56:25+00:00 juni 18th, 2012|Facebook, Infographics, Social Media, twitter|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.