Gebruiken al je vrienden Twitter, maar zie jij het nut er niet van in? Of ben je gewoon nog niet overtuigd? Lees dan verder!

 

internet-marketing-nederland-blog-waarom-zou-je-twitter-gebruiken

 

Je kunt met Twitter heel makkelijk het nieuws bijhouden

Op Twitter hoor je het nieuws meestal meteen als het gebeurt. Er worden foto’s en filmpjes geplaatst van mensen die erbij waren, of mensen die het zien op tv en het meteen op Twitter posten. Door middel van hashtags en trending topics ben je op Twitter altijd snel op de hoogte van al het nieuws op de wereld. Maar ook door bijvoorbeeld bepaalde nieuwsstations te volgen, zoals RTL Nieuws of Spits, kan je makkelijk op de hoogte blijven. Je zou zelfs de politie kunnen volgen op Twitter.

 

Op de hoogte blijven van sport

Wanneer er een voetbalwedstrijd op is die je niet kunt kijken, kan je op Twitter meteen weten wanneer er een goal is gemaakt. Zo ben je zonder naar de wedstrijd te kijken toch op de hoogte. Ook hebben veel sporters zelf Twitter en kan je op de hoogte blijven van de dingen waar zij op dat moment mee bezig zijn.

 

Kom achter de mening van anderen

Is er bijvoorbeeld een nieuwe film uit in de bioscoop, dan kan je de naam van de film in de Twitter zoekmachine intikken. Hierdoor krijg je altijd eerlijke reviews over een film en kan je daarna beslissen of je hem zelf wil gaan kijken.

 

Uitlaatklep

Heb je een geweldige nieuwe winkel gevonden? Erger jij je er altijd aan als bussen te vroeg komen? Deel het op Twitter. Zo kan jij het erover hebben en krijg je misschien wel reacties of retweets van mensen die je mening delen. Let wel op de mensen die je volgen en pas je daarop aan.

 

Mini-bloggen

Doordat je met Twitter maar 140 tekens mag gebruiken per keer, leer je dingen met minder woorden te formuleren. Dit is eigenlijk de primaire reden waarom Twitter is gecreëerd.

 

Bekende personen volgen

Zoals veel sporters, hebben ook veel bekendheden Twitter. Meestal kan je daar als eerste het nieuws lezen over bijvoorbeeld geboortes of nieuwe singles van artiesten.

Genoeg reden om Twitter aan te maken dus. Ben jij al overtuigd?