Van wie heb jij de griep gekregen?

/, Facebook/Van wie heb jij de griep gekregen?

Van wie heb jij de griep gekregen?

internet-marketing-nederland-van-wie-heb-jij-de-griep-gekregenVoel jij je ook zo ziek op dit moment en ben je benieuwd aan wie je dit te danken hebt? Medicijnenproducent Help Remedies uit New York heeft speciaal voor Facebook een applicatie gemaakt waarmee je kunt zien van wie je mogelijk de griep hebt overgenomen.

Uit statistieken van Google Grieptrends blijkt dat veel mensen op dit moment griep hebben. Dit is natuurlijk wel het tijd van het jaar. Vooral in Nederland zijn bijzonder veel griep gerelateerde zoekopdrachten uitgevoerd.

Na gekoppeld te zijn met de applicatie en het klikken op de knop ‘Who made me sick’ zal ‘Help I have the flu’ kijken naar berichten die gepost zijn door vrienden over mogelijke verwijzingen naar symptomen en verschijnselen van de griep. Ook kijkt de applicatie naar check-ins van bijvoorbeeld ziekenhuizen en apotheken. Dit om de veroorzaker specifieker aan te kunnen wijzen.

Hieronder zijn twee screenshots te zien van Help Remedies. De applicatie is hier te vinden. De applicatie is natuurlijk niet heel serieus. Het is meer voor de fun.

nederland_internet_facebook_griep_1

By | 2017-10-18T07:32:00+00:00 januari 9th, 2013|blog, Facebook|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.