internet-marketing-nederland-van-wie-heb-jij-de-griep-gekregenVoel jij je ook zo ziek op dit moment en ben je benieuwd aan wie je dit te danken hebt? Medicijnenproducent Help Remedies uit New York heeft speciaal voor Facebook een applicatie gemaakt waarmee je kunt zien van wie je mogelijk de griep hebt overgenomen.

Uit statistieken van Google Grieptrends blijkt dat veel mensen op dit moment griep hebben. Dit is natuurlijk wel het tijd van het jaar. Vooral in Nederland zijn bijzonder veel griep gerelateerde zoekopdrachten uitgevoerd.

Na gekoppeld te zijn met de applicatie en het klikken op de knop ‘Who made me sick’ zal ‘Help I have the flu’ kijken naar berichten die gepost zijn door vrienden over mogelijke verwijzingen naar symptomen en verschijnselen van de griep. Ook kijkt de applicatie naar check-ins van bijvoorbeeld ziekenhuizen en apotheken. Dit om de veroorzaker specifieker aan te kunnen wijzen.

Hieronder zijn twee screenshots te zien van Help Remedies. De applicatie is hier te vinden. De applicatie is natuurlijk niet heel serieus. Het is meer voor de fun.

nederland_internet_facebook_griep_1