Twitter CEO Dick Costolo heeft gereageerd op het feit dat Twitter zijn censuur-regeling aan moet passen, op last van verschillende overheden. Dick vertelt dat het bedrijf deze keuze wel heeft moeten maken om Twitter te kunnen lanceren in bepaalde landen zoals Thailand en China.

Op het “Dive into Media Conference” claimde de Twitter-CEO dat de houding van het bedrijf niet is veranderd door deze aanpassing.

Dit zegt Dick er zelf over:

There’s been no change in our stance or attitude or policy with respect to content on Twitter. When we receive one [a cease and desist order] we want to leave the content up for as many people as possible while adhering to the local law.

Dick ontkent dat Twitter net als andere bedrijven zich laat leiden door overheden die druk uitoefenen.

It is simply not the case that you can operate in these countries and choose which of the laws we want (to adhere to)

Mede-oprichter Jack Dorsey heeft zijn frustratie uitgesproken over het feit dat Twitter op dit moment niet mee kan doen in China. Het land telt op dit moment meer dan 500 miljoen internet gebruikers, maar CEO Dick Costolo is toch sceptisch over de vooruitzichten. landen zoals China zijn erg streng op het gebied van censuur en zullen niet zomaar allerlei buitenlandse internetbedrijven toelaten.

Twitter is niet het enige internet bedrijf dat zich aanpast aan strenge overheden, zo heeft Google ook laatst aanpassingen gedaan om toch mee te kunnen doen op het Chinese web.