thaise_premier

Afgelopen zondag is het Twitter-account van de Thaise premier gehackt gedurende 20 minuten.  Tijdens die periode werden er 8 tweets verstuurd met belangrijke onderwerpen over de overheid en politici, onder andere de vertaalde tweet hieronder:

 

Is it time already that our country changes for the better, not just for looking good for the pictures in order to capitalize for their own corporations, relatives and the others who benefit.

Thailand needs change! It’s time that everybody in this country wakes up! The stupidity must end!

If she cannot protect her own Twitter account, how can this country be protected then? Think about it…

Shinawatra, die de eerste vrouwelijke premier van Thailand is, gebruikt veel social media om haar reputatie te laten groeien en zichzelf kenbaar te maken tijdens haar campangne. Sinds haar aantreden in augustus maakt ze zeer fanatiek gebruik van Facebook en Twitter om te communiceren met de media en om publieke zaken aan de orde brengen.

De Thaise overheid zegt te weten wie het Twitter-account gehackt heeft, er zijn al theorien naar boven gekomen dat het iemand van haar eigen team zou zijn of dat haar wachtwoorden zijn uitgelekt door mensen die dicht bij haar staan.

Het gebruik van social media is niet nieuw in Thailand, de vorige premier Abhisit Vejjajiva, had veel volgers op Facebook en Twitter. Op Twitter kwam hij een keer tot  de top 10 of meest populaire wereld leiders op Twitter. Zijn nu ongebruikte Twitter-account heeft nog steeds 250.000 volgers.