Tweede Wereldoorlog opnieuw tot leven gebracht in Twitter door Ex-historie student.

//Tweede Wereldoorlog opnieuw tot leven gebracht in Twitter door Ex-historie student.

Tweede Wereldoorlog opnieuw tot leven gebracht in Twitter door Ex-historie student.

Op 31 Augustus 1939, gaf Hitler de order om de volgende dag Polen binnen te vallen. Gedurende die nacht hebben Duitse soldaten verkleed als Poolse troepen aanvallen uitgevoerd op een radiozendmast vlakbij de Duitse grensplaats Gleiwitz, dit als propaganda middel voor het rechtvaardigen van wat we nu allemaal kennen als de Tweede Wereldoorlog.

Sinds het einde van deze vijf jaar durende oorlog  zijn er allerlei films,radio verslagen, theaterstukken, boeken en tijdschriften verschenen, nu kan Twitter zich ook in dit rijtje voegen met mediums waarop het verhaal van de Tweede Wereldoorlog wordt verteld.

RealTimeTwitter

ww2_tweet

 

 

 

 

Sinds de lancering zijn er in de afgelopen weken al  bijna 300 tweets verstuurd met onderwerpen als het Britse PM Chamberlain’s radio’s aankondigingen dat Engeland nu in oorlog is met Duitsland. Er zijn zelfs tweets met afbeeldingen erbij om het verhaal kracht bij te zetten.  De man achter dit Twitter-verhaal is de 24-jarige Alwyn Collison een ex-historie student van Oxford University.

Voor het volledig verhaal ( in het Engels) kijk op thenextweb.com.

By | 2017-10-18T09:58:52+00:00 september 26th, 2011|twitter|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.