Aan het einde van het jaar komen veel diensten uit met hun 2011 lijstjes. Twitter heeft al een aparte website over Twitter verhalen en heeft nu de meest opmerkelijke verhalen van 2011 in een lijst geplaatst. Deze verhalen staan op http://www.stories.twitter.com en elke maand worden hier Twitter verhalen aan toegevoegd. De decembereditie laat de tien meest favoriete, opmerkelijkste Twitter verhalen van het jaar zien.

@Ghonim

Wael Ghonim is een online activist en een leidinggevende bij Google. Hij werd een held in Egypte voor de antiregerings-beweging, nadat hij een tweet stuurde dat zijn leven zou veranderen.

“Freedom is a bless that deserves fighting for it.”

Hij werd na zijn tweet een keer geblinddoekt en 12 dagen vastgehouden voor het organiseren van het protest tegen de Mubarak-regering. Het volk eiste zijn vrijlaten tijdens de protesten in Caïro.

@ReallyVirtual

Shohaib Ather is een computer programmeur van 33. Hij werd midden in de nacht wakker van het geluid van helikopters en tweette hierover.

“Helicopters hovering above Abbotabad at 1Am (is a rare event).”

Zonder het te weten was hij de eerste die tweette over de militaire operatie om Osama Bin Laden te pakken te krijgen wat de Amerikanen die dag uiteindelijk lukt.

@KDTrey5

Kevin Durant is een basketbalspeler voor ‘Oklahoma City Thunder’. Hij stuurde op 31 oktober ene tweet dat hij zich verveelde. De NBA (nationaal basketbal associatie) was in onderhandeling met spelers en clubs. Hij tweette:

“This lockout is really boring… anybody playing flag football in OKC.. I need to run around or something!”

Een student tweette hem terug en nodigde hem uit voor een studenten footballspel die avond. Kevin Durant nam de uitnodiging aan en scoorde vier touchdowns.

@putodanny

Daniel Morales was dakloos. Van de organisatie ‘Unheard’ kreeg hij een prepaid telefoon met een Twitter-app erop. Hij wilde graag het contact herstellen met zijn 27-jarige Sarah die hij al elf jaar niet meer had gezien. Hij verstuurde een tweet met foto.

“My daughter her name is sarah m rivera http://twitpic.com/439e0e.”

Iemand op Twitter zag het bericht en vertelde Sarah hierover. Een week later ontmoette vader en dochter elkaar. Daniel Morales zag ook zijn twee kleinkinderen voor het eerst.

@conaxsilver

Op 11 maart werd Japan geraakt door een aardschok en tsunami. De eerste berichten hierover stonden op Twitter. Berichten over de ramp werd wereldwijd door getweet.

@Stefmara

Stefanie Gordon zat in het vliegtuig van New York naar Palm Beach, Florida. Ze nam enkele foto’s en een video van de  Space Shuttle toen deze gelanceerd werd. Vanuit het vliegtuig lieten deze foto’s een hele andere kant van de lancering zien. De foto’s werden een media sensatie.

“Here’s another Photo of the shuttle from my plane, http://twitpic.com/4yg6hs.”

@EinAugenschmaus

Julia Probst is doof en een Duitse voetbalfan. Ze is ontstekend goed in het liplezen van de spellers en coaches op het veld. Ze tweet wat ze zeggen en geeft fans meer informatie dan wat op TV verteld wordt. Hierdoor vestigt ze meer aandacht op de doven en gehandicapten.

@Sophontrack

Dan Thompson, Sophie Collard en Sam Duckworth wilden na de rellen in Londen in Augustus hun buurt mee helpen opruimen. Ze probeerden vrijwilligers te vinden om meete helpen en dit werd een succes. Overal in de stad waren  mensen bereid te komen helpen opruimen.

“Have I started something? Are we all going to #riotcleanup? AMAZING!”

@bozucuk

Okan Bayulgen is een Turkse TV nieuwslezer. Hij gebruikte Twitter om noodinformatie te sturen, nadat de plaatst Van geraakt werd door een aardbeving van 7.2 op de schaal van Richter afgelopen oktober. Een van zijn volgers tweette het adres waar mensen nog steeds vastzaten naar hem. Okan Bayulgen stuurde deze door naar de hulpverleners die mensen uit het puin aan het ruimen waren.

@petershankman

Peter Shankman stuurde voor de grap een tweet naar het steakhouse Morton’s, voordat hij het vliegtuig in stapte naar Newark in New Jersey.

“Hey @Mortons – can you meet me at newark airport with a porterhouse when I land in two hours?K, thanks. :).”

Het restaurant stuurde niks terug, maar toen Peter Shankman landde in Newark stond daar wel een ober in smoking met de steak, garnalen, aardappelen, brood, twee servetten en bestek.