Thuiswinkel keurmerk krijgt strengere eisen

//Thuiswinkel keurmerk krijgt strengere eisen

Thuiswinkel keurmerk krijgt strengere eisen

Je verwacht wanneer je iets op internet bestelt je gegevens veilig zijn.  Dat is helaas bij sommige gevallen niet het geval. Zo zijn er ook klantgegevens gelekt bij Cheaptickets.nl afgelopen dagen. Deze sites hebben wel het keurmerk maar ze maken het niet waar.

Eisen

Daarom komen er nu strengere eisen laat de organisatie Thuiswinkel.org weten.De eisen zelf zijn nog niet bekend. De werkgroep Fraude en Veiligheid zal een voorstel maken met de minimale ondergrens waaraan de webwinkels moeten voldoen en aan de hand waarvan zij getoetst kunnen worden. Hoe dit precies gaat lopen is nog niet duidelijk aangezien de webwinkels zelf ook een inbreng hebben.

“Ik ben er van overtuigd dat het bewustzijn inmiddels wel bij de bedrijven is doorgedronken”, aldus Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. Hij vertrouwt erop dat webwinkels dan ook hun verantwoordelijkheid nemen.

Wat is het Thuiswinkel keurmerk? 

Met het Thuiswinkel Waarborg-keurmerk moet het voor consumenten duidelijk zijn dat de website veilig te gebruiken is en dat betalingen zonder gevaar uitgevoerd kunnen worden. Webwereld meldde dat de afgelopen maand al bij verschillende webwinkels sprake is van het lekke van gegevens.

Wijnand Jongen wil nu ook overleggen met toezichthouders OPTA en CBP over het ingrijpen bij het overtreden van de wet.

By | 2017-10-18T09:57:40+00:00 oktober 26th, 2011|Nieuwsbrief|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.