Wie doet het niet op facebook even die oude vriend of klasgenoot opzoeken. Hoe zien ze er nu uit en waar wonen ze nu, maar naast het opsporen van personen worden er ook regelmatig persoonlijke spullen terug gevonden via facebook.

Bruidsjurk terug via Facebook

David Thibault runt een bar op Key West genaamd Island Dogs Bar. Toen hij gisteren even buiten zijn bar een luchtje stond te scheppen, kreeg hij van twee toeristen een tas in zijn handen gedrukt die even daarvoor van een auto was gevallen. Toen hij de tas opende zag hij dat het om een bruidsjurk ging. In plaats van naar de politie te gaan, besloot hij een bericht op de Facebook-pagina van zijn bar te plaatsen met de vraag of iemand een bruidsjurk miste of iemand kende die haar bruidsjurk kwijt was.


Jurk bovenop de auto
Het pas getrouwde paar van wie de jurk is, was op huwelijksreis en kwamen erachter dat ze de jurk waren kwijtgeraakt. Ze hadden de tas bovenop de auto gelegd en waren het vergeten in de kofferbak te leggen voordat ze wegreden. In plaats van het vliegtuig te pakken vanuit Fort Myers, besloten ze terug te keren naar Key West om naar de jurk te zoeken. Op 2 november zou het koppel een receptie geven in Duitsland waarbij de vrouw natuurlijk graag de jurk wilde dragen. Ze deelden briefjes uit bij een bar aan de overkant van Island Dogs waarop een beloning van $500 werd beloofd voor de vinder van de jurk.

Gezien op Facebook
Een serveerster van de bar had die ochtend op Facebook al over de jurk gelezen en verwees het getrouwde stel naar de Island Dogs Bar aan de overkant. Daar kon de vrouw de jurk in ontvangst nemen. Thibault weigerde echter het vindersloon en vond het geweldig dat een medium als Facebook ervoor kon zorgen dat hij een stel dat hij nooit had ontmoet, toch hun bruidsjurk kon teruggeven.

Bron:http://www.computeridee.nl/nieuws/bruidsjurk-terug-facebook

 

Verloren fototoestel terug gevonden via Facebook.

Ronny Van Gossum vergat zijn fototoestel in een restaurant aan zee. De vinder deed een oproep op Facebook en zo kreeg Ronny zijn toestel weer terug.

Gemeenteraadslid Ronny Van Gossum (SP.A) uit Testelt ondervond dat Facebook heel nuttig kan zijn. Enkele weken geleden vergat Ronny zijn fototoestel in een restaurant in Nieuwpoort. ‘Het toestel is iets wat je kan vervangen’, zegt Ronny. ‘Maar er stonden ook 170 foto’s op en die hebben een pak emotionele waarde’.

De camera werd gevonden door een vrouw uit Kasteelbrakel. Zij was een dagje aan zee met haar dochter. De dames namen het apparaat mee naar huis. Om de eigenaar te kunnen terugvinden hebben ze de foto’s bekeken. ‘Op een van de foto’s ben ik Het Nieuwsblad aan het lezen’, zegt Van Gossum. ‘Dat hebben die mensen opgemerkt en ze hebben de krant gecontacteerd. De foto is ook gepubliceerd in de Westhoek maar daar kennen ze mij natuurlijk niet.’

De vinders besloten uiteindelijk om een oproep te lanceren via Facebook. Een oud collega van de man die de oproep deed, werkt momenteel in Brazilië. Zijn vriendin woont echter in Scherpenheuvel en zij heeft Ronny herkend. De vrouw heeft hem opgebeld.

Vrijdagmiddag heeft Ronny uiteindelijk zijn toestel teruggekregen. ‘Ik heb de man uitgenodigd om samen een hapje te gaan eten in Brussel’, zegt hij. ‘Uiteraard was de rekening voor mij. Ik had overigens ook een fles meegenomen als attentie. De vinder bleek Franstalig te zijn maar hij sprak perfect Nederlands. We hebben nu mekaars gegevens’, voegt Van Gossum toe. ‘Misschien zien we mekaar nog wel terug.’