Social Media is zo nieuw in de marketing dat het lastig is voor bedrijven om de betere en slechtere consultants te onderscheiden. Er bestaat geen keurmerk. Een van de manieren om je te onderscheiden is door het publiceren van een of meerdere social media boeken waarin je je ervaring en expertise ten toont stelt. Momenteel is CEO Stefan Rooyackers met zijn medewerkers bezig met het schrijven van maar liefst 5 social media boeken tegelijk.

Daarnaast wordt er een blog opgezet waar actueel nieuws vermeldt kan worden.
De stagiaire zal helpen met de boeken en vooral helpen met het promoten van de boeken. Het benaderen van de pers zal hier een groot deel van uitmaken. Doch ook andere methodes zoals boekenbeurzen, deelnemen in forums zullen gebruikt worden. Stagiaire helpt met het maken van promotiemateriaal zoals brochures en film.

Uiteraard wordt het social media en andere internet marketing methodes ingezet om de boeken te promoten.

 

Internet Marketing Nederland

Internet Marketing Nederland is een zeer vooruitstrevend internet bedrijf. Marketeers houden de ontwikkelingen op de internationale (voor de Amerikaanse) markt goed in de gaten en tracht de beste concepten te implementeren voor de Nederlandse markt.

Internet Marketing Nederland heeft twee websites. https://www.imnl.nl geeft de voornaamste diensten weer. Op http://www.nederlandinternet.nl is de eerste internet marketing webshop van Nederland te vinden. Hierop kunnen bedrijven op eenvoudige manier snel goedkoop en betrouwbaar producten online bestellen. Denk hierbij aan Twitter, Facebook, Youtube, Google Adwords, Google+, Google Places, Google Analytics Linkedin of andere Social Media trainingen. Internet Marketing Nederland traint ook bestaande marketeers het vak van social media. Dit kan zowel op het kantoor in Eindhoven of het eigen kantoor.
CEO Ir. Stefan Rooyackers is schrijver van 5 social media boeken en 3 internet marketing boeken en spreker op congressen.

 

Bedrijfscultuur

Internet Marketing Nederland is een informeel bedrijf. De directeur zit tussen de mensen en spreekt iedereen (circa 25) dagelijks even privé. Het bedrijf stimuleert creativiteit. Op de directie na zijn de meeste werknemers begin 20, een leeftijd die je bij een jong dynamisch internetbedrijf verwacht. Op http://www.stefanrooyackers.nl staat een film over het bedrijf en de cultuur