Social media binnen handbereik

/, Nieuwsbrief/Social media binnen handbereik

Social media binnen handbereik

Zomaar beginnen met het gebruik van social media is een veel voorkomend probleem. Aan het begin zijn veel werknemers fanatiek en enthousiast maar zo als alles moet ook social media bijghouden worden en op de juiste manier worden toegepast. Om te beginnen met het gebruik van social media zijn er vijf simpele regels te volgen, om er zeker van te zijn dat er geen punten over het hoofd worden gezien.

  1. Kijk eerst goed wat voor soorten social media er allemaal zijn en welke goed bij het  imago je bedrijf passen.
  2. Onderzoek in welke social media de doelgroep geintereseerd is en wat ze daar op doen.
  3. Als de eerste twee punten in kaart zijn gebracht bepaal je de social media strategie.
  4. Bepaal goed, wie wat gaat doen wanneer gaat dat gebeuren, wat er naar buiten word gebracht en welke vormen van social media je gaat gebruiken.
  5. Als laatste moet bij het gehele bedrijf duidelijk worden dat de inzet van social media niet een eenmalige of tijdelijke communicatie uiting is, de communicatie afdeling moet er dan ook voor zorgen dat de berichten up to date blijven en iedereen zijn steentje bijdraagt.
By | 2017-10-18T09:59:31+00:00 september 6th, 2011|Internet Marketing, Nieuwsbrief|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.