Het testen van de nieuwe embedded sitelinks is pas begonnen en we hebben online nog geen echt voorbeeld gevonden. De enige afbeelding die we tot nu toe hebben, is van Google:

Dit is niet alleen maar tekst. Het is een echte link.

 

Wanneer je Ad Sitelinks gebruikt en, zoals Google zegt, “tekst in je ad […] exact overeenkomt met een of meer sitelinks in je campagne,” dan zal het “automatisch gelinkt worden aan de URL van die sitelink.”

 

Met andere woorden, er verschijnen geen extra links onder je advertentietekst. Gebruikers kunnen op specifieke woorden of woordgroepen in je advertentie klikken en terechtkomen op precies die plaatsen op je site die betrekking hebben op de woorden waar ze op geklikt hebben.

 

Google’s voorbeeld:

 

Wanneer je aparte sitelinks hebt opgezet voor de woorden apparaten, meubilair en servies dan krijgen deze woorden in je advertentietekst een link die potentiële klanten leidt naar een pagina voor dat specifieke deel van de advertentie dat hun aandacht trok.

 

Meestal toont Google echter standaard sitelinks gescheiden van de advertentietekst. Daarom zie je zo weinig of helemaal geen voorbeelden hiervan als je nu gelijk zou gaan zoeken.

 

Sinds de start in 2009 van Ad Sitelinks zijn we bezig geweest de format op
more queries

en
more devices

te laten verschijnen. We hebben Ad Sitelinks ook uitgebreid met
smart serving

om je best presterende Sitelinks vaker te tonen. Nu introduceren we een nieuw aspect van Ad Sitelinks,
embedded sitelinks, dat het nog makkelijker maakt beoogde links in je advertentie te integreren.

 

Met het embedded format van Ad Sitelinks worden er geen extra regels aan je advertentietekst toegevoegd. In plaats daarvan wordt de tekst in je advertentie die exact overeenkomt met een of meer sitelinks in je campagne automatisch gelinkt aan de URL van die sitelink. Met embedded sitelinks kunnen potentiële klanten dat deel van je advertentie selecteren dat zich rechtstreeks richt op hun huidige interesse en de meest specifieke pagina voor dat onderwerp bezoeken.

 

(Example of text ad with embedded sitelinks)

 

Wanneer je bijvoorbeeld huishoudelijke artikelen verkoopt, kan er in je advertentie vermeld worden dat je huishoudelijke apparaten, meubilair en servies verkoopt. Wanneer je aparte sitelinks instelt voor de woorden “apparaten”, “meubilair” en “servies” dan krijgen deze woorden in je advertentietekst een hyperlink die potentiële klanten leidt naar een pagina voor dat specifieke deel van de advertentie dat hun aandacht trok. Wij denken dat deze doel-URL’s meer gebruikers stimuleert om op je advertentie te klikken en dat ze makkelijker kunnen vinden wat ze zoeken wanneer ze op je site komen.

 

Om getoond te worden met embedded sitelinks moet je reclamecampagne
enabled

zijn voor Ad Sitelinks. Bovendien moet je advertentie
above the search results

verschijnen en een deel van je advertentietekst moet precies overeenkomen met een of meer van je Ad Sitelinks.

 

Embedded sitelinks worden alleen getoond voor advertenties die niet voldoen aan een of meer
requirements

voor een- of tweeregelige Ad Sitelinks.

 

Embedded sitelinks zijn nu voor beschikbaar voor gebruikers van AdWords over de hele wereld, uitgezonderd China, Japan en Korea. Bezoek het
AdWords Help Center

voor meer informatie over Ad Sitelinks en de nieuwe
embedded sitelinks
.