Pakistan dreigt Google en YouTube te blokkeren

/, google, Nieuwsbrief/Pakistan dreigt Google en YouTube te blokkeren

Pakistan dreigt Google en YouTube te blokkeren

Als de websites Google en YouTube niet meewerken met onderzoeken naar misdrijven die gerelateerd zijn aan het terrorisme worden deze mogelijk geblokkeerd door Pakistan.

Dat heeft de minister van Binnenlandse zaken, Rehman Malik, gezegd. De minister zegt dat terroristische organisaties websites als Google en YouTube gebruiken als communicatiemiddel, als voorbeeld noemde hij de aanslagen op Mumbai. De minister drong de websites mee te werken met de autoriteiten om het terrorisme uit te roeien in het land.

Google
De minister gaf verder geen details over de misdaden en de gevallen van terrorisme waar de websites informatie over zouden kunnen verstrekken. De minister heeft al een zaak lopen tegen Google Pakistan naar aanleiding van een onderzoek naar terrorisme. 

Godslasterlijk
De regering van Pakistan blokkeerde vorig jaar de website Facebook en YouTube. Dit gebeurde nadat een Amerikaanse cartooniste tekeningen wou maken van de profeet Mohammed. Dit deed hij vanwege de ophef over een aflevering van de tv-serie South Park. Door de websites te blokkeren wilde de regering voorkomen dat Pakistaanse internetgebruikers ‘godslasterlijke’ filmpjes zouden zien.

By | 2017-10-18T09:58:54+00:00 september 19th, 2011|Facebook, google, Nieuwsbrief|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.