Van de week kwamen er interessante gegevens naar buiten over het internationale gebruik van Facebook en deze wil ik graag met jullie delen. Wat leuk is om te zien dat veel Engelsen en Amerikanen Facebook vrienden hebben uit India, dit volgens gegevens van 225.ooo gebruikers van de Western Union’s Your World app.

Van de Amerikaanse gebruikers komen 10,2% van hun Facebook vrienden uit India, en de Engelse hebben ongeveer 11% Indiaanse Facebook vrienden. De Engelse Facebook gebruikers hebben gemiddeld 34 Indiaanse vrienden terwijl deze zelfde gebruikers gemiddeld 26 Amerikaanse Facebook vrienden hebben.

india-us-facebook-friends

 

 

Waarschijnlijk komt dit doordat veel Engelse en Amerikaanse gebruikers, zakelijke relaties heeft in India en hiermee in contact blijven via Facebook. Western Union denk dat het ook voor een groot deel te maken heeft met de Internationaal goed aangeschreven universiteiten van beiden landen, waardoor veel studenten internationale connecties opbouwen.

india-uk-facebook-friends

 

 

Het is wel interessant om te zien dat deze Engels spreken de landen, minder contacten onderling hebben dan dat ze dat met India hebben, terwijl bijna 9% van de Amerikanen, Engelse voor vaderen heeft.