Omdat Google niet wil achterblijven, is het nu ook mogelijk om op Goolge+ een bedrijfspagina aan te maken. Ik had wel verwacht dat Google toch haar best had gedaan om zelf deze mogelijkheid te ontwikkelen en uit te werken, maar tot mijn verbazing is het ongeveer één op één gekopieerd van Facebook.

facebook-bedrijfspagina

google-bedrijfspagina

Natuurlijk is de lay-out wel iets anders, maar de categorieën komen toch behoorlijk overeen. Om het even vanuit een zakelijk oogpunt te bekijken, is dit natuurlijk een mooie mogelijk die je als bedrijf niet mag missen. Want zoals de meeste van jullie wel zullen weten, is dat Google al hun producten aan elkaar aan het koppelen is, waardoor uw netwerk zicht automatische uitbreid. Wat is er nou makkelijker om te netwerken zonder dat je daar zelf iets aan hoeft te doen.

Ik zal jullie even meenemen bij het aanmaken van een Google+bedrijfspagina.

stap 1: Kies de juiste categorie.

google+bedrijfspagina-aanmaken

Stap 2: Kies de juiste beschrijving en foto.

Kies voor de beschrijving een kort, duidelijke tekst en kies bij je profielfoto het juiste logo waaraan bezoekers meteen kunnen zien om welk bedrijf het gaat. Het is namelijk zo dat internetgebruikers meer kijken in plaats van lezen.

google+bedrijfspagina-aanmaken

Stap 3: Kies de juiste mensen waarmee je deze pagina gaat delen.

Denk hierbij goed na over wie jouw bedrijfspagina kunnen versterken. Misschien is de buurman heel aardig, maar heeft hij niks met jouw product dan is het vaak niet de moeite om je pagina met deze mensen te delen. Gerichter reclame maken werkt vaak beter dan maar gewoon iedereen uitnodigen.

 

google+bedrijfspagina-aanmaken

Stap 4: Je pagina beheren.

Bij deze stap kun je de pagina beheren, naast de voor de hand liggende tools wil ik er ééntje extra toelichten, vertel het iedereen. Hierbij heeft Google op een goeie manier gebruik gemaakt van de mogelijkheid om gebruikers een link toe te sturen, waarin zij direct gelinkt worden naar jouw bedrijfspagina. Deze simpele link kun je gemakkelijk verwerken in een mailtje of blogpost, maar je kan er ook een QR-code van maken en deze meesturen met je nieuwsbrief of reclamefolder. Omdat veel internetgebruikers weinig handelingen willen doen, voordat ze ergens komen, is dit een juiste tool om ze snel en gemakkelijk richting jouw bedrijfspagina te krijgen.

google+bedrijfspagina-aanmaken