Tot op de dag van vandaag downloaden ik zonder na te denken zomaar apps die mij ook maar een beetje interessant leken. Toevallig moest ik er vorige week even aan denken, is het eigenlijk allemaal wel veilig?

Nu blijkt dat Charlie Miller, de interne hacker van Apple die wel vaker kijkt waar de zwakheden van Apple liggen, de strenge toelatingseisen van Apple betreft applicaties voor de Iphones en Ipads heeft weten te omzeilen. Hij is er in geslaagd een code in te bouwen die eigenlijk niet goedgekeurd wordt door Apple, maar door de beveiligingssoftware niet wordt opgepikt. De App Store staat bekend om zijn veilige apps omdat Apple een erg streng beleid hanteert.

Er bestaat nu een kans dat wanneer jij de nieuwste app download met het vetste spelletje, dat je er een mooi virusje bijpakt. Niet de bedoeling. Volgens Miller is het zelfs mogelijk om applicaties data te laten stelen, berichten te laten versturen of informatie te laten verwijderen. Apple zelf heeft nog geen reactie gegeven op de berichtgeving. Controleer dus even goed de aanbieder voordat je de nieuwste versie van Word Feud gaat downloaden.