De zoekresultaten pagina van Google heeft een nieuwe layout gekregen. Deze layout werd eerder dit jaar al onder een klein aantal gebruikers getest. In juni werd er al geëxperimenteerd met deze pagina. Zo werd de navigatie aan de linkerkant horizontaal geplaatst onder het zoekveld, wat dus als gevolg heeft dat je een mooie lege ruimte hebt aan de linkerkant. Dit geeft meer ruimte voor de zoekresultaten volgens Google. Deze layout is misschien wel te vergelijken met de zoekresultaten pagina van concurrent Bing.

nederland_internet_google_layout1

De links naar de verschillende zoekmachines zoals ‘Afbeeldingen, Google Maps en Google Nieuws’ zijn nu te vinden in het horizontale menu. De knop ‘More’ zorgt ervoor dat er meer zoekmachines in beeld komen. Dankzij de ‘Search tools’ knop komen er verschillende opties tevoorschijn in de vorm van een tweede horizontale balk. Hiermee kun je dus je zoekresultaten filteren.

Zoals vaker het geval is, is deze layout alleen nog maar beschikbaar voor de gebruikers van de Amerikaanse versie van Google.com. De Nederlandse versie zal op korte termijn worden bijgewerkt.