In de zomer kondigde Facebook aan dat er een volledig nieuwe interface aan zou komen voor Facebook berichten. Dit moment blijkt nu aangebroken te zijn. Het zal vanaf dit moment langzaam worden uitgerold naar alle gebruikers van het sociale netwerk. Hoe zie je of je de nieuwe interface al hebt ontvangen? Door simpel het gedeelte met berichten te openen, er zal dan bovenaan een melding staan met een knop om informatie over de interface te bekijken.

nederland_internet_facebook_berichten

De interface bestaat uit twee delen. Links zijn al je contactpersonen te zien waarvan je berichten hebt ontvangen, door op een contactpersoon aan de linkerkant te klikken breng je de conversatie aan de rechterkant in beeld.

De interface is eenvoudiger omdat het uit twee delen bestaat. Hierdoor kun je makkelijker door alle ontvangen berichten heen. Ook handig is het feit dat er linksboven een zoekveld is toegevoegd, zo kun je snel berichten doorzoeken. Bovenaan is ook een knop om ‘overige’ te openen. Een ander pluspunt is dat er nu meerdere foto’s tegelijk toegevoegd kunnen worden aan een bericht.

Er zijn ook een aantal sneltoetsen toegevoegd. Je kunt met Alt + G zoeken, en een nieuw gesprek start je met Alt + C. Alt + 1 biedt je de mogelijkheid om naar Postvak IN te gaan. Dankzij Alt + Q kun je alle sneltoetsen in een overzichtje vinden.

nederland_internet_facebook_messages_interface