New York komt met pedofielen locatie app

//New York komt met pedofielen locatie app

New York komt met pedofielen locatie app

De New Yorkse Division of Criminal Justice Services (DCJS) komt met een speciale app op hun Facebook pagina. Het gaat om een applicatie die de locaties van bekende pedofielen laat zien, deze zijn dan gerangschikt op niveau van bedreiging met level 2 en 3. Pedofielen die herhaaldelijk in de fout zijn gegaan hebben een level 1 status en zijn niet te vinden in de app. New York komt met de app omdat Halloween er weer aankomt en veel ouders ongerust zijn over dat hun kinderen bij vreemde mensen aan bellen.

Commissaris Sean M. Byrne van het DCJS zegt er het volgende over:

“With Halloween around the corner, parents now have another tool to learn where offenders live so they can ensure their children stay away from those locations, as well as strangers’ homes. The Facebook app puts that important information at parents’ fingertips, whether they are at home or on the go.”

Facebook_new_york_app

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Of zo’n app ook nog eens bij ons zal verschijnen is maar de vraag i.v.m ons privacy beleid. Het risico van zo’n applicatie is dat als per ongeluk de gegevens van een onschuldige persoon in de data base komen, deze persoon nooit meer van de “stempel” pedofiel af kunnen komen.

vraag: Wat zou jij er van vinden als de overheid externe en openbare platformen gaat gebruiken om toch zeer gevoelige informatie te verspreiden.

By | 2017-10-18T09:58:41+00:00 oktober 18th, 2011|Nieuwsbrief|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.