Uit onderzoek van Regus blijkt dat bedrijven die actief zijn in social media meer nieuwe klanten krijgen. Deze bedrijven zien daardoor ook hun winst nog eens for stijgen.

Social media levert nieuwe klanten

Meer dan de helft van de deelnemende bedrijven aan het onderzoek in Nederland krijgen meer nieuwe klanten.  In 2010 gold  dat nog voor 48% van de deelnemers. Dit jaar is dat het geval bij 57% van alle bedrijven.

Extra omzet- en winst via social media

verdien geld met social medis

Social Media is succesvol

Er is een opmerkelijk verschil  in omzet- en winstcijfers tussen Nederlandse bedrijven die wel en niet gebruik maken van social media.  Actieve bedrijven zagen hun omzet met maar liefst 21% méér stijgen dan bedrijven die er geen gebruik van maken. Nog belangrijker:  de actieve bedrijven op sociale netwerken behaalde 17% meer winst dan niet-actieve bedrijven.

Marketing en social media

Bedrijven gebruiken de sociale netwerken vooral om hun klanten op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen (61%). De lage kosten spelen hierbij een belangrijke factor. 80% van de 17000 deelnemers aan het onderzoek is er van overtuigd dat het gebruik van sociale media in hun marketingbeleid onmisbaar zal zijn voor toekomstig succes.