Misschien komende 20 jaar geen veranderingen meer voor Facebook.

//Misschien komende 20 jaar geen veranderingen meer voor Facebook.

Misschien komende 20 jaar geen veranderingen meer voor Facebook.

facebook-logoIk denk dat veel mensen het wel met mij ééns zijn, dat Facebook de afgelopen maanden wel heel veel ongevraagde veranderingen heeft doorgevoerd. Vooral de veranderingen met betrekking tot privacyinstellingen, hebben hard tegen het been van de Amerikaanse privacywaakhond FTC geschopt.

Facebook heeft bijna een akkoord met het FTC bereikt over het instellen van de privacyinstellingen. Dit meldt de Wall Street Journal op basis van bronnen die betrokken zijn bij de onderhandelingen. Door de veranderingen die Facebook vanaf 2009 al aan het doorvoeren is, komen de privacyinstellingen van Facebook-gebruikers standaard op openbaar te staan. Zoals ik ook op Twitter heb gemerkt zijn hier veel Facebook-gebruiker helemaal niet blij mee.

FTCIn het voorstel wat nu nog door FTC goedgekeurd moet worden, staat dat Facebook de komende 20 jaar geen veranderingen mag doorvoeren. Zonder gebruikers hier eerst van op de hoogte te stellen. Facebook moet van tevoren de veranderingen doorgeven aan gebruikers en deze moeten dan gezamenlijk hun goedkeuring over geven. Dit zal een grote testgroep zijn, die alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigt.

Beiden partijen willen geen officiële uitspraken doen over het voorstel.

By | 2017-10-18T09:57:37+00:00 november 11th, 2011|Facebook|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.