Hoe gaaf zou het zijn als je op je hand je beginscherm van je telefoon krijgt te zien? Dit wordt misschien nog werkelijkheid ook! Door Microsoft. Omnitouch, een techniek die werkt met een laser en een dieptegevoelige camera zoals bijvoorbeeld bij de Kinect. Dat is een camera waarmee gamers hun Xbox kunnen besturen door met hun lichaam bewegingen te maken. Deze nieuwe techniek zal binnenkort door microsoft voor het eerst worden gepresenteerd.

De camera voor Omnitouch is speciaal gemaakt voor korte afstanden en zodra de camera en de projector op elkaar worden afgestemd, verschijnt een touchscreen op het gebruikte oppervlakte. Volgens de onderzoekers kan dat bijvoorbeeld een hand of een muur zijn.

De techniek is helaas nog niet geschikt voor consumenten dit omdat de camera waarmee het beeld wordt geprojecteerd nog te groot is. Maar zoals iedereen weet gaat de techniek nog sneller als de intercity zonder vertraging en zal het niet lang duren voordat wij een tekstberichtje kunnen sturen via onze handpalm.