Microsoft komt met een nieuw soort touchscreen

//Microsoft komt met een nieuw soort touchscreen

Microsoft komt met een nieuw soort touchscreen

Hoe gaaf zou het zijn als je op je hand je beginscherm van je telefoon krijgt te zien? Dit wordt misschien nog werkelijkheid ook! Door Microsoft. Omnitouch, een techniek die werkt met een laser en een dieptegevoelige camera zoals bijvoorbeeld bij de Kinect. Dat is een camera waarmee gamers hun Xbox kunnen besturen door met hun lichaam bewegingen te maken. Deze nieuwe techniek zal binnenkort door microsoft voor het eerst worden gepresenteerd.

De camera voor Omnitouch is speciaal gemaakt voor korte afstanden en zodra de camera en de projector op elkaar worden afgestemd, verschijnt een touchscreen op het gebruikte oppervlakte. Volgens de onderzoekers kan dat bijvoorbeeld een hand of een muur zijn.

De techniek is helaas nog niet geschikt voor consumenten dit omdat de camera waarmee het beeld wordt geprojecteerd nog te groot is. Maar zoals iedereen weet gaat de techniek nog sneller als de intercity zonder vertraging en zal het niet lang duren voordat wij een tekstberichtje kunnen sturen via onze handpalm.

 

By | 2017-10-18T09:58:40+00:00 oktober 18th, 2011|Nieuwsbrief|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.