LinkedIn lanceert “classmates” om te netwerken met oude klasgenoten

/, Nieuwsbrief, Social Media/LinkedIn lanceert “classmates” om te netwerken met oude klasgenoten

LinkedIn lanceert “classmates” om te netwerken met oude klasgenoten

LinkedIn heeft de functie “classmates” gelanceerd, een professioneel netwerkmiddel, waarmee afgestudeerden kunnen kijken waar hun klasgenoten nu werken, leven en welke baan ze hebben. Het is gemaakt om gebruikers te helpen om nieuwe en hernieuwde professionele netwerken te creëeren met hun hogeschool en universiteitskennissen.

De interactieve grafiek laat een top-level blik zien of wat je klasgenoten nu doen. Als je klikt op een van de blauwe balken, klikt deze open en krijg je meer te zien van deze groep van afgestudeerden. Als je bijvoorbeeld op een stad klikt, laat het je zien welke hogescholen en de carrières van afgestudeerden in dat gebied zien. Dit is handig wanneer je, je connectie zoekt voor een specifieke baan bij een bepaald bedrijf in je omgeving.

Je kan het gebruiken om afgestudeerden in je klas te laten zien of kiezen voor een bepaald jaar door dit rechtsboven aan te passen. Je kan ook afgestudeerden profielen zoeken,  een gedeelde connectie bekijken en groepen, kijken naar profielsamenvattingen en ze uitnodigen om jouw connectie op LinkedIn te worden.

“Classmates” laat hiermee zien wat de kracht en de potentie is van LinkedIn zijn 120 miljoen gebruikers.

By | 2017-10-18T09:57:42+00:00 oktober 20th, 2011|LinkedIn, Nieuwsbrief, Social Media|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.