De Chinese computerfabrikant Lenovo doet een greep naar de top van de laptopmarkt. Begin dit jaar werd er al aangekondigd dat Lenovo een aantal andere grote namen in de computerwereld, waaronder het Amerikaanse Dell en het Taiwanese Acer, heeft ingehaald wat betreft de verkoop van computers op de Europese markt. Gewapend met een nieuwe reeks touchscreen laptops, tablets en smartphones is Lenovo klaar om de top van de digitale markt te bestormen. Onlangs nog werd Ashton Kutcher als nieuwe product engineer aangesteld. De Hollowood-ster is geen onbekend in de wereld van digitale technologie en heeft eerder o.a. al samengewerkt met Spotify en Airbnb.

Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat Lenovo bedrijven als Acer, Asus en Dell ruimschoots heeft ingehaald op de Europese computermarkt. Ook heeft het bedrijf haar omzet met maar liefst 35% zien toenemen in de laatste helft van dit jaar, ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar. In thuisland China heeft Lenovo met 95% bijna de gehele markt van mobiele telefoons in handen, wat o.a. te wijten is aan het succes van de onlangs gelanceerde K-900 smartphone. Hiermee staat Lenovo op de 7e plek van grootste smartphone producenten ter wereld.

Met de nieuwe ThinkPad X1 Carbon weet Lenovo een vooraanstaande plek te veroveren in de wereld van touchscreen laptops. De ThinkPad X1 is een lichtgewicht uitvoering met een 14″HD+ 10 vinger touchscreen dat perfect compatible is met bijvoorbeeld het nieuwe Windows 8 besturingssysteem. De ThinkPad komt uit de recensies als een sterk product naar voren, vanwege de voortreffelijke prestaties, het stijlvolle, lichte en compacte ontwerp, het duurzame karakter en de zeer korte oplaadtijd. Daarnaast gaat de accu tot wel 7 uur mee en kan aldus Lenovo in slechts 35 minuten tot 80% opgeladen worden.

Het succes van de ThinkPad is vooral te wijten aan de vele innovatieve ontwikkelingen die in het systeem zijn geïntegreerd. Zo is de laptop voorzien van Dolby Home Theater v4 en een vingerafdrukscanner om de laptop te kunnen beveiligen. Daarnaast is de ThinkPad uitgerust met de Intel vPro Technology waarmee de laptop vanaf elke locatie ter wereld beheer en beveiligd kan worden. Intel vPro is met name een uitkomst voor het bedrijfsleven. Met de nieuwe touchscreen laptopserie richt Lenovo zich naast ondernemers ook op de onderwijssector en overheden. Voor deze sectoren zijn zelfs speciale kortingen beschikbaar en bestaat er de mogelijkheid om de laptop van een custom logo te voorzien.

De ThinkPad is momenteel verkrijgbaar in een snelle i7 uitvoering met 8GB RAM en een royale SSD schijf die het systeem razendsnel maken. De standaard uitvoering van de ThinkPad X1 is door de toepassing van carbon met slechts 1.54 kg een lichtgewicht in zijn klasse. De laptop is naast zakelijke toepassing ook uitermate geschikt om mee te gamen. Optioneel is de ThinkPad verkrijgbaar met SSD schrijven van tot 256 GB en in een iets goedkopere derde generatie i5 uitvoering.