Wie Google+ gebruikt, kan een hogere score verwachten op Klout. Klout is een nieuw social media platform dat de invloed van gebruikers bepaalt op basis van hun activiteiten op verschillende social websites.  Vanaf nu worden activiteiten op Google+ ook berekend in de score.

De scores tussen 0 en 100 worden gegenereerd aan de hand van verschillende “social” factoren, waarbij 100 de hoogste score in autoriteit is. De factoren die hierbij meegenomen worden zijn:

  • True Reach: het aantal mensen die je beïnvloedt met je sociale aanwezigheid. Hierbij wordt gekeken of je tweets of Facebook-berichten interessant en informatief genoeg zijn en hoever je invloed reikt op deze social media.
  • Amplification Probability: Hoe groot is de kans dat anderen iets met informatie doen, bijvoorbeeld een retweet?
  • Network Influence: Hoe ziet je netwerk in elkaar? Zitten hier ook invloedrijke mensen bij? En beïnvloed je deze mensen?

Met Google+ toegevoegd aan de lijst heeft Klout in totaal 12 social media netwerken geïntegreerd in hun dienst. Tot nu toe waren activiteiten op websites als Facebook, Twitter, LinkedIn en Foursquare de voornaamste score bepalende factoren. Klout is nu bezig met het ontwikkelen van scoremodellen voor Youtube, Tumbr, Blogger, WordPress, en Flickr.

In september bracht Klout al een functie uit die gebruikers de mogelijkheid geeft om inzichten te verkrijgen van de top content beïnvloeders en gebruikers die de meeste +Ks ontvangen voor gewaardeerde topics.