Deze infographic laat zien hoe booming social video op dit moment is;

social video vertegenwoordigt meer dan de helft van al het internetverkeer op dit moment. In 2015 zal social video zelfs meer dan 90% van het internetverkeer vertegenwoordigen

socialmedia8-infographic-previewHet gros van de mensen spendeert een steeds groter deel van hun tijd online. En dankzij smart phones en tablets neemt de online tijd alleen nog maar verder toe. Social video speelt een belangrijke rol bij de online “stickiness”.n

Hoe spelen chief marketing officers in op de trend social video? Het lijkt een elevator pitch of no brainer, want iedere CMO kent de kracht van TV commercials al 60 al lang. Al ver voor het internet uberhaupt bestond.  Dus daar lijkt weinig overredingskracht voor nodig?

Maar het post digitale revolutietijdperk vraagt vooral om een mentale revolutie. Om non lineair denken. Om opnieuw kunnen kijken naar dezelfde wereld. Technologie willen omarmen en nieuwe business modellen tijdig durven aanpakken.  Echter, onbekend maakt vaak lang onbemind. Of we snappen de daadwerkelijke impact van trends nog niet echt. Of we roepen: ja maar, nog niet iedereen doet het.

Mooi, want innoveren en leren doe je niet als het al mainstream is: dan ben je vaak te laat en ga je waarschijnlijk voor de  massa op je muil. Als je nog moet leren schaatsen, oefen je vast veel liever achter een oude stoel, op een rustig tijdstip op de bosbaan? Of ga je liever meteen de eerste keer op zaterdagmiddag op het ijsbaantje op het Leidseplein, voor ca. duizend mensen vol op je snuit? Kortom, in 2012 verwachten we dat veel CMO’s social video echt zullen omarmen.

Onderstaande infographic laat nog veel meer social video feiten en cijfers zien. Ook welke verschuivingen social video nu al teweeg kan brengen in het paid-owned-earned (POE) media landschap. Ook bijvoorbeeld wat een celebrity als Jennifer Aniston in een branded social video als ROI kan hebben.

socialmedia8-infographic