Het is bijna zo ver, het jaar 2012 komt tot een einde. Twitter heeft, net zoals afgelopen jaren, een speciale website ingericht met alle hoogtepunten van dit jaar. Het gaat hier om de site 2012.twitter.com, op deze site zijn 6 categorieën te bekijken.

Ten eerste heb je Golden Tweets. Dit biedt een overzicht van alle berichten die dit jaar het meeste zijn geretweet. Het bericht ‘Four more years‘, geplaatst door president Barack Obama, is veruit de winnaar met 810.000 retweets. Op de tweede plek komt Justin Bieber met een retweet aantal van 220.000.

Er zijn heel veel records dit jaar verbroken, alleen het record aantal tweets per seconden niet. Dit record is van 9 december afgelopen jaar toen in Japan de animatiefilm ‘Castle in the Sky’ werd uitgezonden op tv. Dit record ligt op 25.088 tweets per seconde.

Ook zijn er een aantal nieuwe gebruikers bijgekomen dit jaar die inmiddels razend populair zijn. Deze worden ingedeeld in categorieën waaronder: TV, muziek, sport en politiek. Populaire nieuwkomers zijn bijvoorbeeld: Jeremy Clarkson, PSY, Adele, Ben Affleck, Pelé en de paus.

Een tweede categorie vat de meest besproken onderwerpen samen. De Olympische zomerspelen in Londen staat op de eerste plek. Tijdens dit evenement werden er meer dan 150 miljoen berichten op Twitter geplaatst. Op de tweede plek staan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Op de dag van de verkiezingen zelf werden er mee dan 31 miljoen tweets geplaatst. Op de derde plaats, goed voor meer dan 14,7 miljoen berichten, komt de MTV Video Music Awards.

De categorie Only on Twitter wordt omschreven als ‘Moments of serendipity and just plain awesomeness (if there is such a thing) are what we call #onlyontwitter. These are examples of Tweets that came to life organically on Twitter, and can be appreciated in an instant’. Daarnaast is er de categorie Trends eveneens onderverdeeld in categorieën.

Wil je je eigen hoogtepunten zien op Twitter, dan kun je het onderdeel ‘Your year on Twitter’ bekijken. De samenwerking met Vizify heeft ervoor gezorgd dat je je eigen hoogtepunten van 2012 kunt bekijken.