Al enkele dagen gaat er een Engelstalige hoax rond op Facebook. De hoax luidt als volgt:

”Facebook just released their price grid for membership. $9.99 per month for gold member services, $6.99 per month for silver member services, $3.99 per month for bronze member services, free if you copy and paste this message before midnight tonight.

When you sign on tomorrow morning you will be prompted for payment. it is official it was even on the news. Facebook will start charging due to the new profile changes. If you copy this on your wall your icon will turn blue and facebook will be free for you. please pass this message on…”

Volgens de hoax zijn er prijzen aangekondigd voor het gebruik van het netwerk. Het duurste abonnement zou 9,99 dollar per maand gaan kosten.

Ook vermelden ze dat het netwerk ook gratis gebruikt mag blijven worden! Dit zou dan alleen mogelijk zijn als de gebruikers het desbetreffende bericht voor middernacht gedeeld zouden hebben, met als gevolg dat het dus veel gedeeld wordt. Daarnaast wordt er aangekondigd dat de prijzen al op het nieuws geweest zou zijn, en dat na het inloggen direct de melding om te betalen voor de gebruiker van Facebook in beeld zou komen.

Ondanks de daling van het aandeel van Facebook zal het niet zo zijn dat er ineens abonnementen ingezet zullen worden. In het verleden waren er vergelijkbare berichten, maar dan bij Hyves en Hotmail.

internet-marketing-nederland-hoax-voor-facebook-betalen