Het promoten van je weblog

//Het promoten van je weblog

Het promoten van je weblog

Iedereen die begonnen is met een weblog of eigen website loopt hier vroeg of laat  tegen aan. De site is af, je plaatst prachtige berichten, deelt al de kennis die je in je hebt, maar kunnen bezoekers jouw site eigenlijk wel vinden? Als we kijken naar een weblog kunnen we concluderen dat dit geen “gewone” maar een eigen soort website is. Daarom zijn er voor het promoten van een weblog ook een aantal specifieke stappen die je kan ondernemen.

Naast deze specifieke stappen is het natuurlijk ook belangrijk om je site ook aan te melden bij bekende zoekmachines. Verder in dit stuk leggen we twee stappen uit die je kunt maken voor het promoten van je weblog.

In de afgelopen twee jaar is er een enorme ontwikkeling geweest in het gebruik van social media en social news sites. Gebruikers van deze sites kunnen hun mening geven over de geplaatste onderwerpen, maar ze kunnen ook binnen hun eigen social media netwerk aangeven dat ze jouw site goed vinden. Door deze ontwikkeling is het mogelijk dat je site in een korte tijd een grote populariteit krijgt en hierdoor ook veel bezoekers ontvangt.

SEO

Om het zoekgemak van je site te verhogen kan je deze aanmelden bij directories. Daarvan is de Open Directory Project de grootste en deze nemen we dan ook als voorbeeld. Je moet je site in een categorie plaatsen en hierdoor is deze wederom beter vindbaar in de zoekmachines. Voor een weblog is het belangrijk dat deze in een hoofdcategorie wordt geplaatst en niet in een subcategorie. Het aanmelden voor ODP kan hier, klik dan linksboven op URL aanmelden.

Naast het aanmelden bij directory’s is het ook verstandig om je site aan te melden bij een verzamelpagina, zoals Startpagina.nl en Startkabel.nl, deze sites zijn erg populair in Nederland en daarom is het dus de moeite waard om te proberen met je blog een plaatsje te krijgen op zo’n pagina. De juiste dochterpagina van Startpagina is weblog.pagina.nl klik dan op adverteren/suggesties onder het kopje Weblog startpagina en meldt je site aan. Je kan bij Startkabel.nl  je via deze link aanmelden weblog.startkabel.nl en klik bovenin dan op weblog aanmelden.

Naast deze twee sites kan je natuurlijk je weblog of site op nog veel meer startpagina’s aanmelden, al deze stappen vergroten de kans op verkeer richting de site. Naast het standaard aanmelden en wachten tot er iets gebeurt, kan je als web-blogger ook elkaar helpen! Plaats een interessant bericht van een ander op jouw weblog en verwijs naar de bron, hierdoor creëer je links die door zoekmachines worden opgepikt.

Kijk voor meer tips op http://www.homepage-maken.nl

By | 2017-10-18T09:58:55+00:00 september 16th, 2011|Internet Marketing|2 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.

2 Comments

  1. gerard de vries 16 september 2011 at 08:11

    beste hugo,
    Een vriend van mij betaalt altijd veel geld om bovenaan de pagina te komen. Als ik dit artikel goed begrijp hoef dus niet altijd geld te betalen om hoog in de zoekresultaten te komen?

  2. hugo 16 september 2011 at 09:58

    Beste,

    Het is inderdaad niet nodig om meteen veel geld uit te geven aan de ranking van je site of weblog. Zoekmachines indexeren pagina’s aan de hand van backlink ( dit zijn de links die pagina’s zichtbaar of onzichtbaar met elkaar delen ). Door middel van het aanmelden bij een startpagina creëer je snel een uitgebreid web van links richting jouw site. Dat web blijft maar groeien zonder dat je er geld voor hoeft uit te geven ( je eigen uren dan niet mee gerekend ) en zo score je weer hoog in de zoekmachines.

Comments are closed.