De studie marketing op de universiteiten is waarschijnlijk grotendeels veranderd in de afgelopen 20 jaar. De hoeveelheid nieuwe onderwerpen die er geleerd kunnen worden, zijn vele malen vermenigvuldigd sinds de komst van het internet. Tegenwoordig zouden zelfs tien jaar studeren niet genoeg zijn om alles te kunnen weten over hoe de perfecte website te maken en uw product het beste te kunnen verkopen in de ingewikkelde markt van tegenwoordig. De grote sleutel van tegenwoordig is door te weten hoe Google en andere zoekmachines werken en hoe meer we weten, hoe enger het wordt.

Big Brother is watching

Zo klinkt Google simpel en helpt het u bij het zoeken van bepaalde websites. Bij internet marketing proberen bedrijven websites zo te vormen met de juiste worden, zodat internetbezoekers hun website bovenaan zullen zien staan in de lijst en dus met grotere kans hun website aanklikken en daar diensten of producten kopen. Echter, hoe meer we leren over Google en hoeveel Google ons lijkt te helpen, zijn de gedachten afschrikwekkend. Google weet tegenwoordig bijna alles wat u doet, waar u leeft en waar u van houdt. Google stuurt automatisch passende reclame bij uw website en kan zo dus gericht u manipuleren.

Is het echt zo erg?

Als u dus graag bepaalde websites wilt bezoeken, is het dus niet meer de vraag of Google het weet, maar hoe Google deze informatie tegen u zou kunnen gebruiken. Mails worden gelezen en mensen die gokken op bepaalde websites worden achterna gezeten. Hier kunnen namelijk toekomstige klanten zijn voor andere casinowebsites die klanten willen trekken. Echter, de hele gedachte dat Google de nieuwe "Big Brother" zal zijn, die beschreven is in het boek van George Orwell, 1984, is misschien een beetje pessimistisch en heeft Google weinig mensen benadeeld tot nu toe, lijkt ons. Zo kunnen wij blijven genieten van internetspellen en moeten wij maar accepteren dat Google kan zien welke kaarten we hebben, nog voor de bank of andere spelers het weten.

Of we dus pessimistisch moeten zijn wat betreft internet en het onveilige gevoel dat Google alles kan zien wat we doen, moeten we nog maar zien. Sinds het al bestaat en tot nu lijkt het erop dat we gewoon kunnen genieten van het internet en moeten we boze conspiratietheorieen maar achter ons laten. Of u dus "no no sites" wilt bezoeken of een leuk gokspel wil spelen op het internet, kijk op de website om goed te beginnen en te ervaren dat Google alles wel mag zien, maar u waarschijnlijk op geen enkele manier benadeeld. Ook al is mijn mening misschien niet goed gebasseerd, maar kan deze angst een deel zijn van de mens als angst om gecontrolleerd te worden op alles wat hij doet.