Het is tegenwoordig mogelijk om tegen je smartphone te praten en zo een zoekopdracht uit te laten voeren in Google. Maar Google heeft deze toepassing nu ook mogelijk gemaakt voor de gewone computer, je kan dus gewoon een zoekopdracht zeggen tegen je computer en Google zoekt deze voor je op. Daarnaast heeft Google laatst “Instant Pages” en “Google Picuter Search” gelanceerd.

 

Googe_Voice_searcheGoogle spoken search
In Google wordt naast de zoekbalk een microfoontje getoond, als hier op wordt geklikt wordt Goolge spoken search geactiveerd. De microfoon in je computer of headset wordt dan ook automatische aangezet. Eerst is deze tool alleen nog maar beschikbaar voor Google’s eigen browser Google Chrome en dan voorlopig ook alleen nog maar in de Engelse versie. Klik onderaan het scherm op Google.com in English.

 

Google Picture Search
Google heeft nu ook de mogelijkheid gelanceerd om in de zoekmachine niet naar afbeeldingen te zoeken maar met afbeeldingen zoeken. Als je een foto toevoegt aan de zoekfunctie toont Google de meest verwante onderwerpen en, als dat mogelijk is, ook wie er op de foto staan. Als voorbeeld heb ik een foto van mijn recente verhuizing genomen. Sleep de foto in de zoekbalk en Google zoekt direct foto’s die ook over het onderwerp gaan. Het mooie van alles is dat je geen tags (namen) aan de foto’s hoeft toe te voegen, Google scant de foto en haalt de belangrijkste informatie er uit.

Google_picture_search1Google_Picture_search2

 

Google Instant Pages
Met Instant Pages vertoont Google binnen 0,0 seconden het zoekresultaat van het ingetypte zoekwoord. Het zinnetje “ongeveer 15.442.234 resultaten gevonden in (0,06 seconden)” kent iedereen wel en Google is daar dan ook erg trots op. Deze vernieuwde snelheid haalt Google uit het feit dat ze de resultaten pagina al klaar zetten voordat het zoekwoord is afgemaakt, Instant Pages is een uitbreiding op de bestaande Instant search functie. Google zet Instant Pages eerst in bij hun eigen browers Google Chrome, in een later stadium zal dit uitgebreid worden naar de overige browsers.

Google_instant_pages