Google+ is flink aan het groeien. Nu is Google+ binnen een bedrijf ook super handig. Het kan een goede toevoeging vormen voor het intranet met de Hangouts, aankondigingen etc. Google+ heeft daarbij nog wat extra handige features toegevoegd speciaal voor bedrijven.

Samen met bedrijven zoals Kaplan en Banshee Wines, die Google+ intranet hebben ingezet, is er gekeken naar wat een aantal handige features zouden kunnen zijn. Die features zijn doorgevoerd voor alle gebruikers van Google Apps en kunnen gratis gebruikt worden in de preview periode tot eind 2013. De eerste feature is bijvoorbeeld het kunnen aangeven dat een bericht niet door de buitenwereld gezien kan worden. Je kunt het dus zo instellen dat het bericht binnen de organisatie blijft. De beheerders kunnen in Google Apps instellen dat dit altijd zo is, zodat niemand per ongeluk een bericht met de buitenwereld deelt.

Internet_Nederland_google_plus_bedrijven_opties

Via Hangouts, wat sinds kort via Gmail gestart kunnen worden, is het mogelijk om samen met collega’s aan een document te kunnen werken. Ook Google Agenda kan binnen een Hangout geopend worden. Nog meer speciaal op bedrijf/organisatie gerichte features zijn zullen bekend gemaakt worden tot eind 2013.