Google is deze week begonnen met het uitzetten van hun nieuwe dienst genaamd Google Wallet. Met deze nieuwe dienst kunnen gebruikers met hun smartphone betalingen doen.

Voorlopig is de dienst alleen nog beschikbaar in de VS en Google heeft de applicatie nu alleen nog beschikbaar gemaakt voor de Nexus S 4G. Gisteravond maakte Google bekend dat meerdere Creditcardmaatschappijen betalingen via Google Wallet gaan toestaan.

De nieuwe applicatatie maakt gebruik van Near Field Communicatie, deze mogelijkheid kennen wij van de OV-chipkaart en brengt een draadloze verbinding tot stand tussen verschillende chips. In de Nexus S 4G is zo’n chip ingebouwd om te communiceren met betaalpunten in de winkels. Voordat deze dienst voor het grote publiek opengesteld werd, is er eerst door een pilot groep van Google-medewerkers  mee getest.

googlewallet

Of deze dienst ook naar Nederland komt is nog onbekend. Over eventuele veiligheidslekken wil Google niks zeggen, maar als deze net zo rampzalig zijn als bij de OV-chipkaart zal de invoering in Nederland nog wel even op zich laten wachten.

Laat ons weten wat jij vindt van deze nieuwe applicatie en of je hem zelf zou gaan gebruiken.