Google Wallet al beschikbaar in de VS

/, Google Adwords, Google Analytics, Google Plus, Google Tools/Google Wallet al beschikbaar in de VS

Google Wallet al beschikbaar in de VS

Google is deze week begonnen met het uitzetten van hun nieuwe dienst genaamd Google Wallet. Met deze nieuwe dienst kunnen gebruikers met hun smartphone betalingen doen.

Voorlopig is de dienst alleen nog beschikbaar in de VS en Google heeft de applicatie nu alleen nog beschikbaar gemaakt voor de Nexus S 4G. Gisteravond maakte Google bekend dat meerdere Creditcardmaatschappijen betalingen via Google Wallet gaan toestaan.

De nieuwe applicatatie maakt gebruik van Near Field Communicatie, deze mogelijkheid kennen wij van de OV-chipkaart en brengt een draadloze verbinding tot stand tussen verschillende chips. In de Nexus S 4G is zo’n chip ingebouwd om te communiceren met betaalpunten in de winkels. Voordat deze dienst voor het grote publiek opengesteld werd, is er eerst door een pilot groep van Google-medewerkers  mee getest.

googlewallet

Of deze dienst ook naar Nederland komt is nog onbekend. Over eventuele veiligheidslekken wil Google niks zeggen, maar als deze net zo rampzalig zijn als bij de OV-chipkaart zal de invoering in Nederland nog wel even op zich laten wachten.

Laat ons weten wat jij vindt van deze nieuwe applicatie en of je hem zelf zou gaan gebruiken.

By | 2017-10-18T09:58:54+00:00 september 20th, 2011|google, Google Adwords, Google Analytics, Google Plus, Google Tools|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.