Google synthesizer Doodle

//Google synthesizer Doodle

Google synthesizer Doodle

Wie deze week Google heeft opgestart heeft vast wel de leuke synthesizer gezien. Een aantal van jullie zal er ook wel achter zijn gekomen dat je er iets mee kon opnemen en afspelen.

nederlandinternet-google's-synthesizer

Achter het maken van deze Doodle, zit een persoonlijk verhaal. Ryan Germick, leidinggevende aan deze bijzondere afdeling van Google, is een groot fan van de in 2005 overleden Robert Moog. Robert is ontwerper van de eerste commerciële synthesizer die wereldwijd te koop was. Voorlopers van deze synthesizer hadden de grote van een kerkorgel.

Omdat Germick dit project niet alleen kon afronden, heeft hij de hulp van progameur Joey Hurst ingeschakeld. Het concept was om een mini Moog analoge synthesizer in de Google webbrowser  te bouwen. Iemand die Hurst kent heeft nog een originele Moog heeft liggen en daarom was hij direct enthousiast.

Het is de mannen uiteindelijk gelukt om het concept technisch voor elkaar te krijgen, maar dit was verre van een gemakkelijke opgave. Hurst die alleen in zijn speciale 20% ( werk aan wat je wil tijd ) aan het project kon werken. hij is uiteindelijk vier maanden bezig geweest om het eerste prototype te ontwikkelen.

Lezers die afgelopen week met de synthesizer aan het spelen zijn geweest, zullen wel begrijpen dat dit een complex project was. De Google Moog heeft 19 volledig werkende functie-toetsen, een wiel, een schakelaar en 4 opnamelagen die je in staat stellen om steeds 30 seconden van de  opname over elkaar op te nemen. Daarnaast is alle “muziek” die je hebt geproduceerd via het Goolge+ netwerk met al je vrienden te delen.

Hieronder nog een filmpje over de officiële Google Moog Doodle.

By | 2017-10-18T09:56:26+00:00 mei 25th, 2012|google|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.