Google heeft nieuwe applicaties aangekondigt voor Google+. Ook zal het mogelijk worden om Google+  te gebruiken vanaf een Google Apps-account.

Toen Google vorige maand Google+  beschikbaar maakte voor iedereen werd Google Apps hierbij vergeten. Sommigen gebruiken Google Apps voor het werk of persoonlijk gebruik. Dit zorgde voor veel frustratie voor Google Apps-gebruikers die het gebruiken om hun e-mail te beheren vanaf hun domeinnaam.

Domeinbeheerders kunnen nu handmatig Google+ installeren in hun bedrijf en gebruikers die ervoor kiezen om automatisch de nieuwe service te gebruiken, krijgen in de komende dagen hiertoe toegang.

Vanwege de werkwijze van Google Apps kunnen alleen gebruikers met ‘administrator rights’ de toegang tot Google+ toestaan of weigeren. Als je de enigste bent die toegang tot je Google Apps-account bent, dan kan je dit zelf handmatig toestaan.

Om dit toe te staan moet je inloggen op je Google Apps dashboard. Als je ingelogd bent, ga dan naar ‘organization & users’ en klik op ‘services’. Scroll naar beneden tot je Google+ ziet staan en dan kan je op aan of uit drukken om Google+ toe te staan.

Beheerders kunnen ervoor kiezen om het voor iedereen in de organisatie toe te staan of voor een selectie van gebruikers. Als Google+ is toegestaan moeten gebruikers inloggen op de gewone Google+-pagina.

Google weet dat al veel Google Apps-gebruikers al een apart Google+-account hebben aangemaakt. Voor deze gebruikers is het bedrijf bezig met een migratietoepassing om cirkels over te zetten en om gebruikers die je volgen door te sturen naar je nieuwe Google+-account. Deze toepassing komt over enkele weken.

Een nadeel van deze toepassing is dat alleen gebruikers met een Google+-account deze naar hun Google Apps-account kunnen overzetten. Andersom wordt niet mogelijk gemaakt.

Misschien vinden de meeste gebruikers dit fijn, maar misschien willen sommige het andersom gaan gebruiken. Omdat wanneer je dan een e-mail met een vriendschapsverzoek krijgt op je persoonlijk e-mailadres je deze gewoon kan accepteren vanaf je bestaande account. En ook personen die je zoeken gebaseerd op je e-mailadres voor persoonlijk gebruik zullen je dan niet vinden.