Google maakt nu ook kans op Amerikaans overheid contract

/, Google Adwords, Google Analytics, Google Plus, Google Tools/Google maakt nu ook kans op Amerikaans overheid contract

Google maakt nu ook kans op Amerikaans overheid contract

Google kan vandaag een bescheiden feestje vieren, de Amerikaanse overheid heeft besloten Google apps en overige producten ook mee te laten doen in de race voor het contract, Microsoft is al jaren de leverancier van digitale producten aan de overheid.  Google had eerder een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse overheid omdat deze alleen gebruik wilde maken van Microsoft producten, na het uitkomen van het besluit heeft Google de rechtszaak direct laten vallen.

Het contract dat een waarde heeft van 50 milljoen Dollar, is al lang een strijd tussen de twee giganten. De tool van Google blijven groeien en zijn altijd up to date, terwijl de producten van Microsoft zich een beetje vasthouden aan de standaard zoals het al jaren gaat.

Nu dat Google ook een kans heeft op gebruik bij de overheid, is de kans aanwezig dat het marktaandeel van Microsoft office zal dalen.

Google-versus-Microsoft01

Eerder hadden de twee software giganten al een lange en moeilijke discussie, over het feit of Google wel de juiste specificaties zou hebben om geïmplementeerd te worden in de verschillende overheidsinstanties. Google zei dat het geen enkel probleem was. Microsoft zei dat het ze niet ging lukken, waarop Google weer tegen Microsoft riep dat ze troep maken.

Het lijkt er op dat het nu weer rustig geworden is en Google steeds dichterbij het contract komt. Als Microsoft sterk mee wil doen in de strijd zullen ze toch aan het werk moeten.

 

By | 2017-10-18T09:58:49+00:00 september 29th, 2011|google, Google Adwords, Google Analytics, Google Plus, Google Tools|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.