Google lanceert AdWords Express in Europa

//Google lanceert AdWords Express in Europa

Google lanceert AdWords Express in Europa

google-adwords-expressGisteren ging de dienst in Duitsland, Engeland en Frankrijk van start. Wanneer het in Nederland van start gaat is nog niet bekend, maar dat zal niet lang meer duren.

Met AdWords Express richt Google zich op ondernemers met fysieke winkels die willen beginnen met internetreclame. Ondernemers hoeven alleen maar een omschrijving van hun werk en diensten te geven. Daarna stellen ze een maximaal maandbudget vast dat ze aan AdWords Express willen uitgeven. Google verzorgt de formulering van de advertenties en de plaatsing ervan.

Wanneer een winkelier zijn online budget opgeeft, krijgt hij een inschatting te zien van hoeveel mensen naar zijn eigen website zullen klikken of naar zijn profielpagina op Place Pages. Dat is Googles gratis, een uitgebreide variant op een pagina in de Goude Gids.

AdWords Express werd in oktober 2010 al gelanceerd in drie grote Amerikaanse steden. De dienst, die toen nog Boost heette, werd sindsdien in het hele land gebruikt. Gisteren is de internationale uitbreiding begonnen.

De ontwikkeling en exploitatie van de digitale kant van het MKB is een van Googles aandachtspunten voor de toekomst. De divisie Local staat onder leiding van Marissa Mayer, de vrouw die tussen 1999 en 2010 verantwoordelijk was voor de zoekmachine en aanpalende diensten.

By | 2017-10-18T09:57:42+00:00 oktober 19th, 2011|Google Adwords|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.