Google inversteert $32 miljoen in Hanger One

//Google inversteert $32 miljoen in Hanger One

Google inversteert $32 miljoen in Hanger One

De eigenaren van Google, inversteren vanaf deze week $32 miljoen dollar in Hanger One. Nu zal je misschien niet weten wat Hanger One is en ik heb zelf ook niet alle details bij de hand. Dit is wat Wikipedia er over zegt:

Hangar One is one of the world’s largest freestanding structures, covering 8 acres (3.2 ha), and has long been one of the most recognizable landmarks of California’s Silicon Valley. An early example of mid-century modern architecture, it was built in the 1930s as a naval airship station for the USS Macon.

uss-maconuss-macon-hanger-one

hanger-one-open

Omdat de Amerikaanse overheid geen geld meer in de hangar wil steken, stond het op de lijst om gesloopt te worden. Hanger One is maar op ongeveer 5 kilometer van Googles Moutain View hoofdkantoor en dus een perfecte locatie.

Wat moet Google dan met zo’n enorme hangar? Nou voor de prive vliegtuigen van de eigenaars ( 8 stuk inclusief 2 jumbojets ). Ook wil google er een congres centrum van maken, zodat “rijke” klanten met hun eigen vliegtuig gemakkelijk langs kunnen komen.

Google neemt 100% van de restauratie kosten voor hun rekening en krijgt daar een langdurig lease contract voor terug. Geschat word dat alleen de kosten voor het steigerwerk al $12 miloen dollar bedragen.

Google is niet van plan om het enorme gebouw als reclame zuil in te gaan zetten, waarschijnlijk geven ze een aantal kleine museums de kans om een gedeelte te gebruiken.

By | 2017-10-18T09:57:31+00:00 december 9th, 2011|google|1 Comment

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.

One Comment

  1. Lauren Lamberts z 8 januari 2012 at 00:50

    Hij heeft een appartement van 8,2 miljoen dollar in Singapore en een landgoed van 12 miljoen dollar in Los Angeles.

Comments are closed.