Google gaat over op HTTPS

/, Google Tools/Google gaat over op HTTPS

Google gaat over op HTTPS

google_httpsGoogle is vandaag overgegaan op httpS, de s achter http geeft aan dat de verbinding wordt gemaakt via het SSL-protocol en zorgt er voor dat de verbinding veilig gemaakt wordt. Deze verbetering is voornamelijk gericht op de mogelijkheid om via een gratis toegankelijk wifi netwerk verbinding met internet te krijgen. Nu zijn deze verbindingen zeer gevoelig voor internet criminaliteit en Google wil graag bijdragen in de veiligheid van internet.

De beveiligde verbinding is op dit moment alleen nog beschikbaar voor het Google.com domein, maar Google Nederland laat weten dat het binnenkort ook voor Google.nl ingevoerd wordt. Nu dat Google begonnen is met deze beveiligde verbinding verwachten we dat meer bedrijven binnenkort overstappen op een beveiligde verbinding voor hun klanten. Eén van de nadelen op dit moment is dat goed beveiligde verbindingen op dit moment nog traag zijn. Google heeft een paar maanden terug een techniek ontwikkeld die de snelheid van deze beveiligde verbinding moet verhogen.

google-ssl-protocol

By | 2017-10-18T09:57:42+00:00 oktober 20th, 2011|google, Google Tools|0 Comments

About the Author:

In 1995 is Stefan Rooyackers begonnen als internet marketeer. Hij heeft in de jaren 90 geholpen met de websites van de Postbank, Funda, ABN AMRO, ASR Bank en Independer. In 1999 is hij voorzelf begonnen en gaan specialiseren in SEO en Google Adwords. Later is daar het volledige social media bij gekomen. In 2012 heeft hij Stichting Gezondheid Nederland opgericht. Hiermee wil hij een steentje bijdragen aan een vitalere en duurzame wereld. Deze non profit organisatie maakt onder andere trainingen op het gebied van gezondheid, zowel de lichamelijk als geestelijke gezondheid.