Aangezien tegenwoordig veel bedrijven niet meer zonder internet kunnen, is het gebruik van zoekmachine-optimalisatie van levensbelang geworden. Het valt te vergelijken met een krant: hier zou zoekmachine-optimalisatie betekenen dat uw stukje in de krant mooier en aantrekkelijker wordt gemaakt, met de juiste woorden die zo de aandacht trekken van de lezer, maar daar bovenop is het ook belangrijk op welke pagina het stukje staat, waar op de pagina en naast welke andere stukjes. Natuurlijk is op het internet dit werk wat ingewikkelder, maar hoe is dit allemaal begonnen?

Hoe is het begonnen?

Het internet is uitgevonden door de Amerikaanse Defensie, niet wetende dat het ooit zo een populair en niet zonder kunnend fenomeen zou worden. Maar aangezien ieder een website kon bouwen, maar niemand zomaar wist hoe je bij die website uit zou kunnen komen, werden er zoekmachines gebouwd, die door de juiste zoekwoorden de passende websites kon vinden. Zo zijn er tegenwoordig enorm grote zoekmachines, zoals Google, met een zoekindex van meer dan 100 miljoen gigabyte in geheugen. Voor iemand die niet zoveel van computers weet, dat hoeveelheid geheugen staat gelijk aan 40 miljard liedjes.

Wat interessante weetjes

Google heeft ondertussen meer dan 7 miljoen kilometers weg gefotografeerd om het vervolgens te gebruiken voor navigatie systemen en het bekijken van bepaalde straten in de wereld. Het is op dit moment een van de snelst groeiende bedrijven en koopt gemiddeld rond de drie bedrijven per maand op. Zo was twee jaar geleden Waze, een navigatiesysteem gekocht door google voor meer dan een miljard dollar. En hoe verdient Google geld? Mensen betalen goed geld om te zorgen dat hun website bovenaan staan, wanneer bezoekers bepaalde zoekwoorden intypen. En daarboven op verdient Google rond 50 miljard dollar per jaar aan advertenties. Krapjes zullen ze het niet hebben.

Er zijn websites die zo ook gebruik maken van zoekmachine-optimalisatie en op die manier ziet de website er altijd super aantrekkelijk uit en kunnen mensen de site makkelijk vinden. http://www.nederlandse-casinos.org is een goed voorbeeld van zo'n site. Door de juiste zoekwoorden in te typen bij Google, zult u waarschijnlijk makkelijker deze site kunnen vinden en kunt u dus zo makkelijker genieten van de vele avontuurlijke mogelijkheden op de website.