GoogleEarth_logoWaarschijnlijk heb je wel eens gebruik gemaakt van Google Earth. Misschien maakt je er nu nog steeds gebruik van. Waar ik me echter steeds meer aan ging ergeren, was dat de kwaliteit van de sattelietbeelden in het programma maar niet leek te verbeteren. Veel beelden leken opgebouwd te zijn uit grote lelijke blokken en gebouwen en natuurlandschappen waren nooit echt heel scherp.

Nu is daar gelukkig eindelijk verbetering in gekomen. Google is hard bezig geweest om er voor te zorgen dat een groot gedeelte van de beelden scherp en vloeiend zijn. Zie hieronder de resultaten van deze ingrijpende updates.

Grand Canyon Voor en na de update

google-earth-grandcanyon

Sri Lanka voor en na update

google-earth-srilanka-beforeafter

Zoals te verwachten is Google Google+ natuurlijk niet vergeten: in de nieuwe versie van Google Earth (versie 6.2) zijn een aantal nieuwe functies ingebouwd, waaronder de mogelijkheid om screenshots te delen met je Google+ cirkels. Daarnaast zijn er ook meer navigatie-opties bijgekomen, zoals fietsen, openbaar vervoer en wandelroutes.

Vernieuwde wandel routes

google-earth-wandel-routes

De nieuwe mogelijkheid om afbeeldingen te delen via Google+.

google-earth-foto-delen

Naar alle waarschijnlijkheid heeft Google de komende tijd nog meer updates voor Google Earth in het verschiet. Als deze versie maar goed is voor een waardering van één tiende (van 6.1 naar 6.2), begin ik me stiekem al te dagdromen wat versie 7.0 ons gaat brengen.

Mocht je nu zo enthousiast zijn geworden over deze updates dat je het meteen weer wilt downloaden, download Google Earth 6.2 dan hier. Laat ook meteen even je ervaringen met Google Earth achter onder deze post.

google-earth-6.2

Update: meteen na het schrijven van deze post heb ik het programma weer geïnstalleerd en ik moet zeggen: het is echt een behoorlijke verbetering.

 

bron foto’s: Mashable