De jaarlicenties kunnen op elk OS van Windows en op MAC.
Note: mocht de installatie niet lukken dan bieden we kosteloos hulp aan op afstand met TeamViewer. Samen komen er er altijd uit!

Wat krijg ik allemaal?

Kijk op https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/enterprise/office-365-e5

Installatie. Je krijgt per e-mail accountgevens om in te loggen (usernaam en wachtwoord)

Installatie:

Stappenplan Office 365 installeren en activeren:

 1. Tip: Maak een backup. Verwijder alle software van Office van uw computer (ook de 2016 versie). Dit kan via de instelling vanWindows in de map Apps of via het configuratiescherm. Ook trials dienen verwijderd te worden.

 

 1. Surf naar https://login.microsoftonline.com/ , je krijgt dan volgende scherm, geef hier het verkregen mailadres in. Opgelet: dit werkt niet als je een ander mailadres ingeeft dan het verkregen mailadres.

Klik op volgende

 

 1. Je komt dan op het volgende scherm waar je het verkregen paswoord moet ingeven, klik dan op aanmelden:

 

 1. Je komt nu op het volgende scherm waar je opnieuw het verkregen paswoord dient in te geven en waar je een nieuw paswoord dient aan te maken. Klik daarna op aanmelden

 1. U komt nu in u uw office 365 portaal terecht:

 1. Bij Office 365 kan u zowel online werken alsook lokaal werken. We gaan beide opties in de volgende stappen doornemen.

 

 

 1. We beginnen met online te werken, in uw portaal van Office 365 ziet u aan de linkerkant de symbolen van Office staan. Als je daar nu bijvoorbeeld klikt op Word (geel gemarkeerd in de onderstaande afbeelding)

 1. Dan opent Word online zich en kan u daar kiezen voor het aanmaken van een nieuwe document

 

 

 1. U kan dan gewoon online werken in Word en dit ook opslaan en achteraf bewerken.

 1. Dit kan u doen met alle programma’s zoals bijvoorbeeld Excel, Powerpoint, Publisher, Outlook, …

 

 

 1. We gaan nu terug naar ons Office 365 portaal door links bovenaan te klikken en dan te klikken op Office 365, wenst u een ander programma online te gaan gebruiken dan klikt u daarop in plaats van naar het portaal te gaan.

 

 1. We gaan nu ook de software op de computer installeren zodat u ook lokaal kan werken zonder internetverbinding. Als u in het portaal bent klikt u rechts op Office installeren en daarna op Office 365-apps

 1. U ziet dan in uw browser (afbeelding hieronder is van Google Chrome) dat het installatie bestand aan het downloaden is.

 1. Daarna mag u klikken op het installatie bestand en zal de installatie starten.

 1. Wanneer de software geïnstalleerd is kan u de programma’s op uw computer opendoen, laten we het voorbeeld van Powerpoint nemen. Bij het openen moet u eerst aanmelden met uw verkregen account, klik daarna op aanmelden.

 

 1. U krijgt dan de vraag of u zich bij alle app’s wil aanmelden en daar klikt u op ok

 1. U zal zien dat u daarna geactiveerd bent u kan nu alle programma’s openen.

 

 1. U kan nu ook bij Microsoft Outlook uw eigen mailadressen gaan toevoegen, dit kan u zowel online als lokaal. We geven dit nog graag extra mee omdat deze vraag heel veel terug komt.

 

 

Veel gestelde vragen.

 1. Wat moet ik doen wanneer ik nog een licentie heb?
  Antwoord: laat deze gewoon aflopen en gebruik dan dit account.