facebook-beveiligingFacebook is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe manier om toegang te krijgen als je je wachtwoord bent vergeten. Dit met een beetje hulp van je beste vrienden. Het social netwerk zegt bezig te zijn met een nieuwe tool die helpt bij het toegang krijgen van je account, de tool zorgt er voor dat er een e-mail naar je toevertrouwde vrienden wordt verstuurd met een code die zij aan jou kunnen doorgeven.

Facebook zegt dat je de nieuwe tool een beetje moet zien zoals de reserve sleutel die bij de buren ligt. Je hoeft niet te wachten op een e-mail met een nieuw wachtwoord, ik heb zelf niet het idee dat dit heel lang duurt maar Facebook denk daar kennelijk anders over. De voornaamste reden om deze nieuwe tool te gebruiken is dat het een hoger beveiligings niveau heeft. Dit is vooral handig als je account gehackt is op je oude wachtwoord of je niet meer bij je e-mail kan.

Beveiligings-bedrijf Sophos komt met een duidelijk argument. Sophos zegt dat als je account gehackt wordt een hacker ook je vertrouwde vrienden kan blokkeren zodat je nog geen wachtwoord kan ontvangen. Ik ben zelf ook nog niet helemaal overtuigd van de toegevoegde waarde van de nieuwe tool.

Om vertrouwde vrienden toe te voegen klik hier, Facebook heeft al wel een uitleg gemaakt hoe je het moet activeren, maar op dit moment van schrijven kan ik het nog nergens vinden.

vertrouwde-vrienden-facebook