De zakenkrant “Financial Times” meldde op basis van bronnen dat Facebook eind 2012 is aangesloten aan de beurs.

De populaire social media website stelt de beursgang langer uit dan algemeen werd verwacht, aldus de krant. Er werd gespeculeerd over een beursgang in de loop van 2011, terwijl kenners rekening hielden met een beursnotering in april volgend jaar. Volgens de bronnen wil topman en oprichter ‘Mark Zuckerberg’ echter wachten om zijn personeel geconcentreerd te laten werken aan nieuwe producten, zonder de afleiding van een grote financiële klapper. De geschatte waarde werd dit jaar vastgesteld op 66,5 miljard dollar (48 miljard omgerekend in Euro’s).

Facebook

In de afgelopen maanden stelden internetbedrijven als Groupon en Zynga hun beursgang uit, vanwege de onzekere situatie op de financiële markten. Daar zou bij Facebook echter geen sprake van zijn.

Geen haast

Volgens de regels van de Amerikaanse financiële toezichthouder SEC moet een bedrijf zijn resultaten publiceren als er meer dan 500 aandeelhouders zijn. Sinds de entree van Goldman Sachs in januari heeft Facebook die grens overschreden.
Dat betekent dat het bedrijf zijn cijfers in april 2012 voor het eerst moet openbaren. Veel bedrijven grijpen dat moment aan voor een beursgang, maar dat is niet verplicht.